Френската полиция обискира дома на Кристин Лагард

4027
Френската полиция обискира дома на Кристин Лагард

Полицаи претърсиха парижкото жилище на директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард в рамките на разследване за продажба на фирмата за спортна екипировка "Адидас" на банката "Креди Лионе", съобщи нейният адвокат, предаде БГНЕС.

"Г-жа Лагард няма какво да крие", посочи адвокатът Ив Рьопике, уточнявайки, че неговата клиентка не е давала показания в рамките на разследването.

Кристин Лагард, която беше френски министър на икономиката в периода 2007-2011 г., реши да прибегне до арбитраж, за да разреши спор между "Креди Лионе" и бизнесмена и бивш министър Бернар Тапи.

Арбитражният съд, който е частна юридическа структура, осъди през юли 2008 г. публичния консорциум CDR, който управляваше пасивите на "Креди Лионе", да изплати на Бернар Тапи обезщетение на сума 285 милиона евро (400 милиона с лихвите). Френското правосъдие разследва това решение на арбитражния съд.

Претърсени са също жилищата и офисите на бившия главен секретар на Елисейския дворец Клод Геан, Бернар Тапи и Стефан Ришар, бивш завеждащ кабинета на Кристин Лагард в момента на арбитража.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com