Израел започва да строи стена по границата с Ливан

6981
Израел започва да строи стена по границата с Ливан
През януари израелската армия обяви проекта, като уточни, че стената трябва да защитава новопостроени жилищни блокове в Митула

Израел ще започне идната седмица да строи двукилометрова стена по границата с Ливан в израелската местност Митула, съобщи тази вечер частната телевизия Канал-10, предаде БГНЕС.

Стената, която ще е висока 10 метра, цели да предотврати сблъсъците между израелските и ливанските бойни части, чиито позиции понякога са разделени само от няколко метра, съобщи телевизията.

През януари израелската армия обяви проекта, като уточни, че стената трябва да защитава новопостроени жилищни блокове в Митула срещу стрелба на снайперисти от ливанското селище Кфар Кила, разположено на един километър отсреща и гледащо към настоящата бариера за сигурност по протежението на границата.

Израел е координирал строежа на стената с Ливан с посредничеството на силите на ООН ЮНИФИЛ, уточни Канал-10. Израел и Ливан са технически във война, но военните ръководители на двете страни провеждат редовни срещи под егидата на ЮНИФИЛ, за да обсъждат гранични проблеми.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com