Македонската опозиция ще бойкотира местните избори

11465
Македонската опозиция ще бойкотира местните избори

Основната опозиционна партия в Македония обяви в сряда, че ще бойкотира местните избори през март, след като управляващата коалиция отхвърли призива й за предсрочни парламентарни избори, предаде БГНЕС.

"Без предсрочни избори няма да вземем участие в местните избори" на 24 март, каза Гордан Георгиев от главната опозиционна партия - Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/. Консервативното правителство на премиера Никола Груевски обаче отхвърли призивите на опозицията за провеждане на парламентарни и местни избори на една дата.

Георгиев заяви, че депутатите от СДСМ в македонския парламент – 29 от общо 123 народни представители, обмислят дали да не върнат официално своите мандати като "допълнителен натиск за провеждането на предсрочни избори".

СДСМ бойкотира парламентарните сесии от 24 декември, когато 17 души, сред които - 11 полицаи и двама опозиционни депутати, бяха леко ранени в сблъсъци, които избухнаха след разгорещен дебат по бюджета за 2013 г.

Фръчковски: Скопие занемари отношенията си с България

Подобряването на отношенията на Македония с България ще подобри косвено и нашите отношения с албанците, защото за албанците българите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com