МВФ отпуска на Кипър кредит от 1 млрд. евро

6874
МВФ отпуска на Кипър кредит от 1 млрд. евро

Международният валутен фонд е взел решение да предостави приблизително един милиард евро в допълнение към спасителния план в размер на 10 милиарда евро за Кипър, заяви директорът на МВФ Кристин Лагард, цитирана от АФП.

Това ще стане чрез заем в размер на 891 милиона специални права на тираж, което прави около 1 милиард евро, каза Лагард в свое изявление. Тя добави, че очаква споразумението да бъде внесено за одобрение от борда на директорите на МВФ в началото на май.

Кипър ще разследва финансовата криза в страната

Кипърските власти днес са съставили анкетна комисия, която ще има задачата да потърси отговорност за финансовата криза в Кипър и да опр...

МВФ, Европейската комисия и Европейската централна банка във вторник съгласуваха с Кипър условията за програмата, съгласно която страната драстично ще съкрати банковия си сектор и ще въведе ред в своите държавни финанси.

„Кипърските власти представиха амбициозна многогодишна програма за реформи, целящи да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени”, каза Лагард, като я окачестви като „решителна”.

„Крайните цели са стабилизирането на финансовата система, постигане на финансова устойчивост и подкрепяне на възстановяването на икономическата активност, за да се съхрани благополучието на населението”, каза директорът на МВФ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com