Неонацистката "Златна зора" влиза в гръцкия парламент

6070
Неонацистката "Златна зора" влиза в гръцкия парламент
Двете основни партии – Нова демокрация и ПАСОК - понасят поражение на днешните избори, като изненадата е второто място на радикалната левица

Гръцката неонацистка партия „Златна зора” влиза в парламента за първи път след близо 40 години, показва екзит-пол след приключването на гласуването на изборите, които може да променят хода на реформите в страната, предаде АФП.

Партията ще спечели между шест и осем места в парламента, благодарение на опасенията около растящата имиграция и престъпност, осигурявайки си комфортна подкрепа над 3-процентната граница за влизане в законодателния орган.

Избиратели освиркаха Венизелос в Солун

Социалистическият водач и бивш гръцки министър на финансите Евангелос Венизелос бе освиркан днес в избирателната секция в Солун, къде...

Консервативната партия „Нова демокрация” води на парламентарните избори в Гърция, предаде телевизия “Евронюз”, позовавайки се на данните от екзит-пол. На второ място е крайнолявата партия Сирица, обявила се против строгите икономически мерки, а на трето се наражда Социалистическата партия.

Като цяло, двете основни партии – Нова демокрация и ПАСОК - понасят поражение на днешните избори, предаде БГНЕС. Двете събират между 31 и 37% от гласовете срещу 77,4% на изборите през 2009 г.

Радикалната левица – партията Сирица - противничка на драконовските мерки за икономии, бележи голям успех с 15,5% до 18,5% от гласовете.

В новия гръцки парламент ще бъдат представени най-малко седем партии.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Инциденти с неонацисти на изборите в Гърция

Група от тридесетина неонацисти нахлула в шест избирателни секции в Атина и започнала да сплашва активисти на левицата, които следели...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com