НФСБ: Кабинетът да заеме твърда антивоенна позиция

8329
НФСБ: Кабинетът да заеме твърда антивоенна позиция

В навечерието на поредната военна близкоизточна авантюра на САЩ и техните натовски съюзници и на първо място Република Турция, българското правителство отново заема позицията на васал, който очаква инструкции от своя господар. Вместо ясно и категорично да заяви, че страната ни няма да участва във военна операция срещу независима Сирия, външният министър Вигенин изчаква заседанието на НАТО в Брюксел, от което зависи българската външна политика, заявиха в отворено писмо до медиите от Национален фронт за спасение на България.

Според тях вместо да осъди поведението на турското правителство, което подстрекава САЩ и НАТО да извършат военна интервенция срещу Сирия, нашето правителство си заравя главата в пясъка и чака директиви от Брюксел и Вашингтон.

Русия изпраща бойни кораби в Средиземно море

В идните няколко дни Русия ще изпрати кораб антиподводница и крайцер-ракетоносец в Средиземно море на фона на подготовката на западни...

„Нещо повече - Кристин Вигенин обяви, че до момента не са постъпили конкретни искания за подкрепа или участие във военна операция срещу Сирия, но когато бъде поискано съдействие от наша страна, ние ще вземем съответното решение. От тази безлична позиция е повече от ясно, че България отново ще подкрепи военна агресия срещу близкоизточна държава, както това направи през 2003, когато започна войната срещу Ирак".

В утрешния ден, петък - 30 август, Съветът за сигурността към Министерския съвет ще обсъди обстановката в Сирия и възможните последици за страната ни от гледна точка на бежанския поток към България.

Националният фронт за спасение на България настоява правителството на Пламен Орешарски да заеме антивоенна позиция и да настоява за решаването на сирийския проблем само и единствено в рамките на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации.

„Всяко друго поведение ще бъде опозори Родината ни, както това стана преди десет години с участието ни в Коалицията на желаещите, която потопи в кръв Ирак. НФСБ твърдо остава на своята антивоенна позиция и вярва, че всички патриотичи сили в страната ще ни подкрепят", подчертават от партията на Валери Симеонов.

Великобритания ще вземе решение за Сирия само след разследването на ООН

Парламентът на Великобритания ще вземе решение за участието на страната във военна операция в Сирия само след края на разследването на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com