Президентът на Татарстан предложи Путин да стане цар

13168
Президентът на Татарстан предложи Путин да стане цар

Президентът на Татарстан призовал Путин да стане цар. Според вестник „Новый регион” държавният глава Рустам Минниханов разяснил в неофициален разговор с ръководители на големи републикански медии нов „генерален курс”: „Страната не се нуждае от мениджър, а от цар, а цар може да бъде само Путин”, предаде БЛИЦ.
Минниханов направил това изявление в отговор на политика-бизнесмен Михаил Прохоров, че Русия се нуждае от добър мениджър.

„Ведомости” предава по-подробно думите на Минниханов: „На страната е нужен цар. Царят е мъжествен човек, който отговаря за страната. Мениджърът е председател на правителството.” Той обяснил още, че разчита Путин да победи на президентските избори, иначе щяло да е много срамно. Другите кандидат-президенти нямали качества за царе: комунистът Генадий Зюганов бил прекалено стар, лидерът на „Справедлива Русия” Сергей Миронов нямал достатъчно опит, а „ако дойде Жириновски за президент, не зная къде ще се денем тогава”.

Според предизборния щаб на Зюганов, Москва очаквала от Татарстан и другите републики по Волга максимално високи резултати, примерно 85 процента.

Татарстанският президент Минниханов е един от регионалните ръководители, които се отнасят с особена почтителност към „бившия и бъдещия президент”. През миналата седмица на митинг в подкрепа на властта, той обяви, че Путин е „човек, който разбира от всички отрасли” и помага на Татарстан във всички начинания.

Минниханов все още не е попадал в класацията „подлизурковци на годината” на списание „Власть”, но това се дължало единствено на недостатъчната изобретателност на неговото верноподаничество. Обаче след призива Путин да стане цар, Минниханов вече можел да влезе в десетката на подмазвачите. Там щял да е редом с чеченския ръководител Рамзан Кадиров, наричащ руския премиер „Аллах, носещ пари на Чечня”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com