ГЕРБ в контраатака. Пита Сметната палата за бонусите в Тройната коалиция

8335
ГЕРБ в контраатака. Пита Сметната палата за бонусите в Тройната коалиция
Управляващите искат данни за раздавани милиони

Управляващите преминаха в контранастъпление след вълната от атаки за раздавани бонуси в министерствата.

За да бъде разкрит пълният обем на получаваните бонуси от правителството на Тройната коалиция, ГЕРБ са изпратили искане до Сметната палата - да бъдат разкрити всички средства, които са получили зам.-министрите. Това заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Седмина зам.-министри на Станишев получили 1,1 млн. лв. от бордове

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показала ...

Днес във в. „Труд” излязоха данни за бонусите на предишните - Корнелия Нинова и Анна Янева, като зам.-министри на икономиката, са получили по 150 000 лв. от участието в Борда на "Булгартабак", Димчо Михалевски - около 110 000 лв. от фонд ФЛАГ, Георги Петърнейчев – като зам.-министър на транспорта – 115 000 лв. от Борда на Холдинг БДЖ, Кирил Ананиев като зам.-министър за 2 години е получил 300 000 лв. Димитър Ивановски – 120 000 лв., Любомир Дацов – 120 000 лв.

За да разкрием пълния обем на получените средства от управляващите, особено от тези зам.-министри, по време на Тройната коалиция, сме се обърнали към Сметната палата с искане за пълно разяснение, каза Велчев.

През 2010 г. правителството на ГЕРБ спря със закон допълнителните възнаграждения в бордовете и зам.-министри и членове на политическия кабинет нямат право да получават бонуси. Дали тези, които са получили средствата, сега ще ги дарят за благотворителност, пита Красимир Велчев. Достатъчно прозрачно управлява това правителство, подчерта той. Управляващите искат пълно разясняване на тези факти за всички – не само за ГЕРБ. Няма нищо непрозрачно при бонусите на ГЕРБ, каза Велчев. Дали в криза, или не в криза, едно министерство изисква начин на управление, така че да накара служителите в администрацията да работят, посочи Велчев.

Напрежението в медиите не е в полза на обществото и на управлението, посочи Велчев като член на Комисията по култура и медии в парламента.

БСП: Във фонд "Земеделие" са раздадени над 1 млн. лв. бонуси

Във фонд "Земеделие" са раздадени над 1 милион лева бонуси, а в администрацията на Министерството на земеделието - 800 000 лева, заяви ...

„Не ни карайте ние в парламента да даваме оценка на медиите, трябва да е обратното. Затова има Етичен кодекс, надявам се всички да го прочетат. Да не се говорят клевети”, призова Велчев.

В същото време президентът Росен Плевнелиев заяви, че за добре свършена работа, по правила, трябва да има бонуси. "Те трябва да бъдат лимитирани. Бонусът е добавка към заплатата и не може да надвиши заплатата по две или по три", каза президентът след среща с ръководството на Синята коалиция.

Президентът подчерта, че бонусите трябва да са за добре свършена работа. „Трябва да се плащат бонуси в държавната система”, каза Плевнелиев.

По темата с бонуса на Нели Нешева, Плевнелиев заяви: „Един служител, който управлява 4 млрд. лв., трябва да получи бонус. Административната реформа винаги е била много важна за мен. Не може да има работеща икономика, без работеща администрация. Хората трябва да бъдат стимулирани. Но е абсолютно недопустимо - сами да си плащаме бонуси и да има различни правила в системата".

Цветанов учуден. И при него има бонуси!

Бонуси лъснаха и в системата на МВР. Те дойдоха като гръм от ясно небе за вътрешния министър Цветан Цветанов, който бе крайно учуден ...

Президентът заяви, че ще проведе днес среща с финансовия министър по темата за административната реформа и ще бъдат обсъдени правила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com