Ракът - болестта на лидерите на Латинска Америка

14425
Ракът - болестта на лидерите на Латинска Америка

Колумбийският президент Хуан-Мануел Сантос обяви, че страда от рак на простатата. Преди него с подобна диагноза бяха диагностицирани венецуелският президент Уго Чавес, държавният глава на Парагвай Фернандо Луго, пише колумбийския "El Espectador", цитиран от КРОСС.

Сантос, който сега е на 61 години, съобщи, че възнамерява да се подложи на операция за премахване на тумора в Богота. Според него хирургическата интервенция ще се извърши под местна упойка, така че няма да му се налага да делегира на някого президентските си правомощия.

Сегашният президент на Бразилия Дилма Русеф се оперира през 2009 г. от тумор в подмишницата и се подложи на химиотерапия за лечение на рак на лимфните възли.

Както подчертава медията, и предишният бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва също бе диагностициран с рак в края на 2011 година. Според медицинските сведения обаче той вече се намира в добро състояние и е голяма вероятността да е победил смъртоносната болест.

Фидел Кастро, лидерът на кубинската революция, на няколко пъти бе принуждаван да отхвърля слуховете, че страда от рак. Тези твърдения особено много зачестиха след като през юни 2006 г. той прехвърли своите правомощия на брат си. 

В края на декември миналата година президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер също обяви, че е диагностицирана с "папиларен карценом на десния лоб на щитовидната жлеза". В последствие тя се подложи на хирургическа интервенция, като поне засега състоянието й е стабилно. 

Рене Превал, който бе президент на Хаити до май 2011 г., също е болен от рак на простатата. През 2001 г. той се подложи на операция и следоперативно лечение в Куба.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com