Руски опозиционер критикува Путин за разточителство

3961
Руски опозиционер критикува Путин за разточителство

Един от лидерите на руската опозиция Борис Немцов обвини президента Владимир Путин, че се е вкопчил във властта, за да поддържа луксозния си начин на живот с дворци, яхти и колекция от маркови часовници - тема, която вчера беше доста коментирана от блогъри, предаде БГНЕС.

В доклад, разработен в сътрудничество с дисидента Леонид Мартинюк и озаглавен "Животът на един роб от галерите (дворци, яхти, коли, самолети и други аксесоари)", авторите твърдят, че Путин лъже избирателите, заявявайки, че доходът му е по-малко от 40 милиона рубли (100 000 евро).

Говорителят на президента Дмитрий Песков отхвърли обвиненията днес във в. "Комерсант", подчертавайки, че "всичко това е държавна собственост и Путин има право да го ползва в качеството си на президент".

Путин: Терористите не могат да разклатят Русия

Руският президент Владимир Путин е на посещение в град Болгар, република Татарстан, пише вестник „Росийская Газета”. &bdqu...

Документът не бе посрещнат еднозначно дори от опозицията, като някои нейни представители заявиха, че в него не се прави разлика между държавна собственост и лични вещи на Путин.

"Бих искал да зная как Борис Немцов си представя, че трябва да живее един държавен глава, и дали ще пише за благата, давани на разположение на американските и британските ръководители ", реагира блогърът Павел на сайта на руския седмичник "Ню таймс", известен със силно критичното си отношение спрямо Путин. Докладът на Немцов също е качен на този сайт.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com