Сръбските политици премълчават допълнителните условия от ЕС?

3751
Сръбските политици премълчават допълнителните условия от ЕС?

Премълчават ли сръбските политици допълнителните условия от ЕС, свързани с Косово, пита белградският вестник ”Политика”.

„Трябва ли Сърбия да изпълни допълнителни условия до края на годината, за да получи дата за започване на преговори с ЕС – нещо което сръбските политици избягват да съобщят публично”, пише вестникът.

В. Пешич: В Сърбия има нов Милошевич

Известният социолог Весна Пешич призова Демократическата партия да разкара от управляващата коалиция лидерът на Социалистическата пар...

Според изданието освен изпълняването на постигнатите досега споразумения, ЕС иска отваряне на дипломатическо представителство на Белград в Прищина и обратното - затваряне на сръбския съд в Косовска Митровица, въвеждане на отделен телефонен код за Косово и среща на ръководствата на двете страни.

Европейският съвет през март съобщи очакванията от Сърбия. Няма никакви тайни или нови условия за сръбската евроинтеграция. Това заявява посланикът на Дания в Белград Мете Кюел Нилсен, в интервю за белградския вестник ”Блиц”. По думите й датското председателство с ЕС е искало да види напредък в отношенията между Белград и Прищина, включително и прилагане на постигнатите до сега споразумения.

„Ние наблюдаваме конкретни неща. Гледаме това, което се казва и което се прави. ЕС иска да види продължаване на сътрудничеството в региона и цялостен ангажимент в процеса на помирение”, заявява Нилсен.

Редактор: Ая Косарова

ЕК: Косово не е пречка за преговори със Сърбия

"Признаването на независимостта на Косово никога не е било поставяно като условие за започването на преговори за членството на Сърбия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com