В Куба започнаха работа първите кооперативи

10527
В Куба започнаха работа първите кооперативи

Социално-икономическото преобразуване на Куба навлиза в нов етап. В страната започна експерименталното функциониране на първите 124 кооператива, сред които 12 частни, създадени извън сферата на земеделието.

„По този начин държавата оставя на кооперативно управление видове дейност, която не беше продуктивна при държавно управление”, заяви пред вестник „Гранма” експертът Грисел Абреу. „Това също позволява на държавата да се освободи от въпроси, които нямат първостепенно значение за развитието на икономиката”, посочи тя.

Куба разширява достъпа до интернет, но не и за лични нужди

От 4 юни Куба ще разшири публичния достъп до интернет с откриването на "зали за навигация" в цялата страна, но отново изключва достъп...

От общия брой на кооперативите 99 са свързани със селскостопански пазари, разположени в Хавана и централните провинции Артемиса и Майябеке, 12 – със строителство, 6 – с обслужване на автомобили, 5 – с транспортни превози.

„Кооперативите не са резултат от процес на приватизация – те ще управляват държавна собственост, която в крайна сметка принадлежи на народа”, заяви пред изданието Рубен Толедо Диас, ръководител на постоянната комисия по внедряване и развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com