Дитмар Хаман: Льов, пусни Швайнщайгер да играе, за да спечелим Световното

12454
Дитмар Хаман: Льов, пусни Швайнщайгер да играе, за да спечелим Световното

За сега съм очарован от играта на на националния ни отбор, който спечели групата доста убедително, НО все пак смятам, че потенциалът ни не е напълно разкрит, сподели Хаман пред вестник "tZ".

"Вярвам, че този път момчетата могат да спечелят световната купа, но само ако Бастиан Швайнщайгер играе. Без него Германия няма да стане световен шампион. Бастиан е сърцето на този отбор."

Льов: Ако подценим Алжир си отиваме от Бразилия

Селекционерът на Германия Йоахим Льов заяви преди осминафиналния мач на отбора срещу Алжир от световното първенство, че всички в тима с...


"Срещу САЩ той направи перфектния мач, за да се включи в турнира като титуляр. Да се надяваме, че в следващите 14 дни той ще изиграе още 4 мача. Въпросът е какво е физическото му състояние."

"Но едно е ясно: Швайни е най-важният ни играч, безапелационният шеф в средата на терена. В това отношение и Сами Кедира не може да издържи, той е друг тип футболист - боец, разрушител."

"Но в сравнение с Бастиан отстъпва в игрови план. Затова дълго време двамата се различаваха като стил на игра в националния отбор. И поради тази причина аз не разбирам защо Филип Лам играе в средата на терена."


"Marca": Реал (Мадрид) договори халф на Германия

Халфът на Байерн (Мюнхен) и Германия Тони Кроос ще продължи кариерата си в Реал (Мадрид), съобщи "Marca". Според изданието клубовете са...

"Преди световното той бе заявил, че иска да играе в центъра. Но не можеш да дадеш такава свобода на свой футболист преди такъв турнир, дори да става дума за капитана ти. Играеш там, където те сложи треньорът. Ако не се представи добре срещу Алжир, той трябва да бъде изваден от състава."

"Според мен стартовият състав срещу Алжир зависи от физическото състояние на Швайнщайгер. Ако не е готов за игра, бих го запазил за евентуалния четвъртфинал срещу Франция. Според мен Франция е най-добрият отбор до момента на световното първенство."

"Швайнщайгер определя темпото на мача, почти не губи топката. И винаги взима правилните решения. С него играхме заедно през 2004 година, тогава той беше краен полузащитник."


"И по онова време не предполагах, че той ще развие своя футболен интелект, за да може да заиграе в средата на терена. А Бастиан се превърна в един от най-добрите и завършени централни полузащитници в света. Той играе на този пост от години, а Лам - от месеци."

Халилходжич: Можем да отстраним Германия

Часове преди 1/8 финала срещу Германия, селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич се изказа ласкаво за Бундестима. Според специалистът ч...

"Ние играем с двама централни бранители по двата фланга на защитата и с бек в средата на терена. Поне за мен това няма смисъл. Но навярно ще станем световни шампиони след две седмици и тогава всички ще кажат, че решението на Йоги е чудесно" - добави Хаман.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com