Дзаферович: Съдията ни закла от некадърност

8593
Дзаферович: Съдията ни закла от некадърност

Директорът на Берое Ваня Дзаферович коментира мача на откриването на световното първенство между Бразилия и Хърватска (3:1) пред "Меридиан мач".

Бразилия има по-добър отбор от нашия и беше логично да ни победи. Съдията обаче много им помогна. Не може да дадеш дузпа за толкова безобидно докосване. Фред точно това търсеше и веднага се просна, след като го пипнаха. Не мисля, че Нишимура го направи нарочно. Просто е некадърен и не е подходящ за такъв голям форум. На всяко Световно става така. Гледат да викат съдии от всички точки на света, но повечето от тях въобще не са готови да ръководят такива мачове.

ФИФА обмисля наказание за Нико Ковач

Дисциплинарният комитет на ФИФА ще разгледа на първото си заседание поведението на треньора на Хърватска Нико Ковач. Причина за това с...

Не само с дузпата обаче реферът помогна на Бразилия. Не мисля, че Олич направи нещо на вратаря при ситуацията с отменения наш гол. Освен това Неймар трябваше да бъде изгонен през първото полувреме за умишлена игра с лакът. Преди третия гол също останаха съмнения за фаул в центъра, когато бразилците отнеха топката. Всичко спорно се отсъди в полза на Бразилия.

Чисто спортно-технически не мисля, че играхме супер, но пък се представихме дотойно и съвсем прилично. Някои футболисти се представиха добре, други - не. Разочарован съм от Йелавич и Олич. Йелавич е тежък таран и много не се вписва в стила на игра на отбора. Имаме Марио Манджукич, който обаче беше наказан. Едуардо също е по-раздвижен и по-подходящ според мен. Олич също не се представи на очакваното ниво. Няколко пъти тръгна да лъже, загуби топката и ни направиха опасни контраатаки. Нещо, което не бива да допуска един опитен футболист. Вратарят Стипе Плетикоса пък според мен има вина за първия гол на Неймар. Въпреки че топката мина до гредата, не бе силна и можеше да бъде спасена.

Силен мач направиха Перишич, Модрич и Иван Ракитич. По принцип Ракитич е по-полезен зад нападателя. Срещу Бразилия той игра вътрешен халф може би заради това, че противникът бе много силен и трябваше да има повече сигурност пред линията на защитата. Вършалко, въпреки че бе малко притеснен, също мисля, че се представи добре.

Като цяло съм доволен от представянето на моите сънародници. Може сега да има лек срив след тази несправедливост, но смятам, че ще надделее желанието да покажем, че този резултат е несправедлив. Оптимист съм за следващите два мача. Можем да победим Мексико и Камерун. От двата отбора, според мен, Мексико ще ни бъде по-сериозен съперник за второто място. Камерунците имат добри единици, но като отбор мисля, че не стоят толкова добре.

Модрич с контузия, под въпрос е за мача с Камерун

Хърватският полузащитник Лука Модрич е получил контузия в първия мач на Световното срещу Бразилия, загубен с 1:3. Футболистът на Реал ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com