Русеф: Критиците ни понесоха унищожителна загуба

7517
Русеф: Критиците ни понесоха унищожителна загуба

Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви, че песимистите и критиците, които са предричали провал на Световното първенство по футбол, организирано в страната, са понесли „унищожителна загуба“, предаде ИТАР-ТАСС.

В речта си при откриване на нова болница в Рио де Жанейро Русеф каза, че едни говорели, че шампионатът ще потъне в хаоса на уличните протести, други казвали, че летищата няма да са готови да приемат толкова много гости, че нямало да стигнат хотелите. Трети пък плашели, че в страната се разпространяват заразни болести.

Льов: М'Боли направи фантастични спасявания

Селекционерът на Германия Йоахим Льов отбеляза отличната игра на стража на Алжир и ЦСКА Райс М'Боли в осминафиналния мач срещу неговия ...

"Днес те признават, че Бразилия направи един от най-добрите шампионати в историята на този турнир, подчерта президентът и посочи, че успехът се дължи до голяма степен на гостоприемството и оптимизма на обикновените бразилци, които обичат футбола.

Русеф призова сънародниците си да продължат да подкрепят националния си отбор, за да успее той да завоюва точно у дома шестата си световна титла.

Първенството има за Бразилия и социално-политическо значение. През октомври в южноамериканската страна предстоят президентски и парламентарни избори, на които Русеф ще се кандидатира за втори четиригодишен мандат. Според социологическите допитвания засега тя уверено изпреварва конкурентите от опозицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com