Вече е ясно - Меси жертва Барселона в името на Аржентина

20362
Вече е ясно - Меси жертва Барселона в името на Аржентина

Поне на базата на бледата игра, която видяхме в последните му месеци с екипа на Барселона, Аржентина сега разполага с един напълно нов Лионел Меси – по-свеж, мотивиран до краен предел и готов на всичко да успее. Звездата на гаучосите осъзнава, че това е големият му шанс и не бива да го изпуска. Затова на Световното той тича много повече и се жертва в името на отбора. Достатъчно е само едно сравнение. В мача на Барселона срещу Атлетико М от четвъртфиналите на Шампионската лига той пробяга само 6,8 километра. А за гаучосите видимо се старае повече. Доказателство е, че навъртя по-голям километраж срещу Белгия - 8,4 километра, а средно в петте мача на мондиала тича по 8,2 километра.

Голяма заслуга за силната игра на Меси има селекционерът Алехандро Сабея. Той намери точното място на Лео в националния отбор и нагоди схемата на игра според предпочитанията на най-голямата си звезда. Направи го и капитан, изгради отбора си около него, превърна го в лидер. И най-важното - накара Меси да работи в името на отбора. Срещу Белгия Бълхата не успя да се разпише, но за сметка на това участва много в играта в дефанзивен план. Включи се наравно с останалите в отбраняването на крехкия аванс. Направи три нарушения, което за него е нетипично. Стремеше се да отнема топката, да пресира съперника, да върши работа в защита, а не се задоволяваше само с действията си в офанзивен план.

"Да" за футбола и финал Германия - Холандия

Мнозина не се научиха, че за един турнир не се правят глобални заключения по средата му. Мондиал 2014 заприличал на Копа Америка, европ...

Срещу Белгия гаучосите заработиха като добре смазана машина, Лео бе добре подсигурен от опорните халфове Лукас Билия и Хавиер Масчерано. Свърши работа и като халф, и като нападател. Пребори се в средата на терена и даде началото на головата атаката, завършена от Игуаин в 8-ата минута. След това блесна и с уникален пас към Ди Мария зад гърба на Компани, от който обаче Ел Фидео не успя да се възползва по най-добрия начин.

"Дано стигнем до финала. Ще продължи да се борим за мечтата, която толкова много искаме. Много е хубаво, че след 24 години най-сетне преодоляхме бариерата на четвъртфиналите", коментира Ел Пулга.

Прави впечатление също, че играта на Аржентина е доста чиста. Холандците например се оплакаха от грубата игра на южноамериканците, но всъщност лалетата са извършили цели 40 фаула повече от гаучосите (91 срещу 51). За да потвърдим тази статистика, холандците са получили 7 картона, а Албиселесте - 5.

ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА МЕСИ:

Срещу Белгия Показател Срещу Атл. М

Робен: Аржентина не е само Меси

Полузащитникът на националния отбор по футбол на Холандия Ариен Робен заяви преди мача срещу Аржентина, че южноамериканците имат и друг...

0                   Голове            0

2                   Удари             4

1                   Точни удари    0

2                   Отнети топки   1

9                   Загубени топки 9

Марадона: Ди Стефано бе мой учител

Диего Марадона изказа съболезнованията си по повод смъртта на почетния президент на Реал (Мадрид) Алфредо Ди Стефано. Легендата на свет...

3          Извършени нарушения 0

2         Нарушения срещу него 1

8,4 км     Пробягани км            6,8 км

В. Брунати, "Мarca"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com