БСП пита Борисов дали смята като Цветанов, че Русия и Китай заплашват мира и сигурността

3758
БСП пита Борисов дали смята като Цветанов, че Русия и Китай заплашват мира и сигурността
Снимка: БГНЕС

Председателят на Парламентарната група и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви на брифинг пред журналисти, че "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността". Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство. Това се заявява в позиция на Изпълнителното бюро на БСП, разпространена от пресцентъра на партията.

В становището от Левицата отправят няколко въпроса към Бойко Борисов: Как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната си визита в Москва? Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността"? Как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа? Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?

Михаил Миков разкритикува политиката на социалистите в парламента

Бившият лидер на БСП и член на Националния съвет Михаил Миков разкритикува политиката на социалистите в парламента, включително и неусп...

Социалистите настояват Борисов да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи категорично със съответните действия по отношение на втория човек в партията му. Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции, или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи, отбелязват още от Изпълнителното бюро на БСП.

Припомняме, че председателят на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и заместник-председател на ГЕРБ заяви на 30 юни, цитиран от Нова телевизия, че "Русия и Китай са едни от основни потенциални заплахи за мира и стабилността, разбира се, и фалшивите новини, и всички провокативни действия от някои държави".

Според Цветанов обаче "ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи". Думите на председателят на парламентарната група на ГЕРБ дойдоха по време на 82-то Междупарламентарно заседание „Европейски парламент – Конгрес на САЩ“, представляващо трансатлантически диалог между двата законодателни органа, на което българският парламент бе домакин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика