Симеонов с нова атака - Ангелкова подготвяла продажба на 20 дка плаж

4789
Симеонов с нова атака - Ангелкова подготвяла продажба на 20 дка плаж
Снимка: БГНЕС

Отговорът на вицепремиера Валери Симеонов към министърката на туризма Николина Ангелкова не закъсня, след като тя оспори версията, че дискотеки в Слънчев бряг са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

Малко след участието на Ангелкова в сутрешния блок на Нова тв Симеонов извади нов коз с неофициална информация и я публикува в профила си във фейсбук. Според данните, изнесени от вицепремиера, министърката на туризма е поискала писмено от регионалното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна собственост - да бъдат прекатегоризирани като частна държавна собственост.

"Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели", твърди Симеонов.

Ангелкова пак срещу Симеонов, нямало нередности с обекти на Слънчака

Абсолютно всички обекти, които са разположени на южния плаж в Слънчев бряг, са в одобрената от мен схема и те са там от повече от 10 го...

По думите му става дума за пясъчни терени около хотели на председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бляг Елена Иванова и за асфалтирания път до хотел "Оазис" на плажа в курорта. Това е скандалният хотел, построен почти в морето, който нашумя неотдавна.

Симеонов припомня, че през миналата година след негови сигнали незаконни обекти, свързани с Иванова, са били премахнати, а самата тя е била сред защитничките на шумните заведения в Слънчев бряг по време на акциите срещу силната музика, водени отново лично от него.

Ето и пълният отговор на вицепремиера Симеонов:

По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.

Валери Симеонов: Предстои премахването на пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг

Предстои премахването на пет заведения на Южния плаж в Слънчев бряг, които са абсолютно незаконни. Това каза пред журналисти днес вицеп...

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето.

Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“, съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.

В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.

Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.

Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао бийч“, Бургас – северен плаж, и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com