Валери Симеонов мина в ролята на обиден от новия протест срещу него, призна за конфликт на интереси

7909
Валери Симеонов мина в ролята на обиден от новия протест срещу него, призна за конфликт на интереси
Снимка: Румен Скрински

"Не бих желал да коментирам техния протест. Както всеки гражданин на България, и те имат право да протестират. Смятам, че първата фаза от техните протести беше успешна за тях – извиних се, бяха приети трите законопроекта, за които те настояваха". Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с новия протест срещу него, воден от майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" – защото Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание.

Симеонов каза пред Нова телевизия, че бил по-чепат като характер и използвал по-остри изрази, което осъзнавал, но в продължение на година работел върху себе си. Именно заради разликата в характера Симеонов вижда и силните реакции срещу себе си.

"Системата ни убива" поиска оставките на 118 депутати и на Валери Симеонов

Автомобили с черни балони, черни знамена и надписи "Системата ни убива" тръгнаха от Народното събрание към кръговото кръстовище на 4-ти...

Лидерът на НФСБ обясни и, че му е много ясно какво значи да се грижиш за болен човек – дядо му страдал от Паркинсон, майка му – от инсулт. Затова и му е обидно, когато го изкарвали за звяр. „С делата си много лесно мога да докажа, че не съм този Сатана, който ме описват”, каза Симеонов. "Помогнал съм на доста хора със свои пари, шестима моряци върнах от Гърция, плащайки гаранция за гръцки затвор", изброи депутатът, добавяйки как не бил политик и помогнал също на човек, нуждаещ се от изкуствени стави и на глухо дете за импланти, които не се покриват от НЗОК. "Нека се спре с тези обидни квалификации, не мисля, че е коректно", заключи той.

Същевременно Симеонов прие с радост критиките на депутата от ДПС Йордан Цонев, който е минал през редица политически партии и е доказал какъв е, като лидерът на НФСБ използва думата "корупция" по адрес на Цонев.

Политики

По въпроса с платформите Booking.com, Airbnb, Expedia и готвената промяна през Закона за туризма – да има задължителна регистрация на всички, които предлагат апартаменти и стаи през тези платформи, Симеонов отвърна, че срещу всички опити за промяна в някакво икономическо статукво имало съпротива. Той сравни новото предложение със Закона за шума и го видя за необходимо. На въпрос ако бъде затворена дадена платформа заради някакво нарушение, а ще пострадат коректни платци, отговорът беше, че ако имало предварително плащане, всичко щяло да е наред. Хипотези без предварително плащане или при опит да се анулира резервация Симеонов така и не разгледа. Но основният му мотив за промяната е "укриване на данъци".

Българска домашна ракия в подкрепа на Валери Симеонов (ВИДЕО)

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, Националното сдружение „Българска домашна р...

Попитан дали като собственик на хотел той не е в конфликт на интереси да предлага такива промени, лидерът на НФСБ почна да говори как в САЩ били убити петима души в нелегална квартира, но призна, че има конфликт на интереси, обаче нямало форма да се попълва такъв конфликт при внасяне на законопроект. Но веднага депутатът смени плочата и обясни, че нямал хотел в Златоград, ами той бил на телевизия СКАТ, и ставало въпрос за 3 стаички. „В широк аспект погледнато всеки има конфликт на интереси”, заключи народният представител и уточни, че можело да се подаде сигнал.

Припомняме, че съгласно предложеното: "Който предлага туристическа услуга или допуска включване в електронна платформа на некатегоризиран туристически обект по чл. 113, ал. 3 се наказва с глоба в размер на от 500 до 5000 лв., а на едноличните търговци и юридическите лица се налага имуществена санкция в размер от 1000 до 10 000 лв. независимо от наказанията по чл. 206. Когато нарушението по ал. 1 е извършено повторно глобата е в размер от 5000 до 8000 лв, а имуществената санкция - от 10 000 до 15 000 лв. В допълнение към тази разпоредба министърът на туризма се задължава при системни нарушения да подава искане до Софийския районен съд "да постанови всички предприятия, предоставящи обществени електронни услуги, да спрат достъпа до съответните интернет страници"

Валери Симеонов се съгласи и да се вдигнат данъците на по-старите автомобили, защото това било и европейска политика. Попитан обаче защо се получава така, че екостандарт Евро 4 ще се облага по-тежко от Евро 3, политикът не коментира, защото не бил запознат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика