Полицейско обслужване - когато си "някой"!

11121
Полицейско обслужване - когато си "някой"!
Снимка: БГНЕС

Кражбите на коли в България всъщност носят директни приходи в държавната хазна. Това заяви главният редактор на 168 часа Слави Ангелов по-рано днес (10 ноември). Той обясни, че това става заради изплащането на щети от застрахователите, дори при връщане на автомобилите, като в такъв случай пада делене – 10% за крадците, 5% за частните детективи, „намерили“ открадната кола, 3% за щети. Това е официално плащан откуп от застрахователя, подчерта Ангелов.

Коментар на редактора

Бойко Борисов – голямото голо шубе

Страхливец ли е премиерът Бойко Борисов? Индиректно и директно две достатъчно познати политически фигури казаха вчера (8 ноември) точно...

Това е поредното доказателство защо толкова много хора в България са не само възмутени, ами и вбесени от полицейския протест. Защото в тази система е пълно с хора, които не си вършат работата и не защото не могат, ами защото не искат да ритат срещу „сухото“.

Реформата в МВР, която Владислав Горанов предложи, всъщност е крайно недостатъчна. Там трябва да има брутално орязване на администрация и засилване на отделите, които да се борят с престъпността. При 45-47 000 полицаи, в България например има само 1000 пътни полицаи. А само те могат да се грижат за движението – 1000 в цялата страна!

Ядът заради полицейското своеволие обаче трябва да се насочи и към държавата. Първо, защото тя клекна много бързо и второ – защото вместо да намалява „чантаджийската“ администрация с привилегии, тя всъщност се готви да я увеличи. Ясно се вижда в готвените нови промени. И мисълта, че в крайна сметка Борисов и компания ще дадат още повече на „милиционерите“, отколкото имаха преди протестите, вече изкристализира.

Докога в България МВР ще си върши работата само ако си човек на някого? Крайно „трогателно“ сутринта синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова благодареше на следователите от Трето РПУ как ѝ намерили открадната кола, даже хванали крадеца. Само че се оказа, че Станкулова е от полицейско семейство – и баща, и майка, по думите ѝ. Отделно стои и фактът, че тя е журналист от голяма медия. Какво излиза – че само ако си някой, МВР ти обръща внимание. Иначе – духайте супата. Какво съчувствие да очакват тогава семкаджиите, които преобладаваха на 8 ноември пред Народното събрание?

Бих подкрепил полицаите, ако натикат гадовете там, където им е мястото

Защо държавата крие имената на гадовете? С този въпрос колежката ми Десислава Любомирова се обърна към милото ни подобие на държавица, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com