Бойко Борисов – голямото голо шубе

22891
Бойко Борисов – голямото голо шубе
Снимка: БГНЕС

Страхливец ли е премиерът Бойко Борисов? Индиректно и директно две достатъчно познати политически фигури казаха вчера (8 ноември) точно това. Става въпрос за лидерът на Движение 21 Татяна Дончева и бившият вицепремиер Симеон Дянков.

Коментар на редактора

Милиционерщината в политиката ще пребъде

Изборите минаха и бързичко изплува дефектът от огромната победа на ГЕРБ. Защото, както „архитектът на терен“ Цветан Цветано...

Особено впечатление направиха думите на Дянков, че точно сега, след като ГЕРБ спечели толкова убедително местните избори, е време за сериозни реформи като тази в МВР - иначе има да чакаме пак години. Истината е обаче, че макар Борисов да се хвалеше на Виктор Орбан в Брюксел как "all the biggest cities" са негови, той е наясно на какви основи е изграден политическият му успех – картонени. И няма обществен гръб, за да направи това, което трябва - в МВР, в образованието, в банковия сектор, в енергетиката, навсякъде.

Полицаите скочиха масово, защото главно им е писнало. На всички конспиратори как това е акция срещу Борисов, ще кажа само едно – такива акции ще търпят пълен неуспех, ако нещата вървят. Когато животът е хубав, не действаш отчаяно. Когато обаче си стиснал зъби, за да е ситуацията ден да мине, друг да дойде, тогава не ти трябва много да скочиш. А в България причини за скачане бол – лекарите и учителите също едва ли имат много търпение.

Вече сме изправени пред ясната ситуация - необходими са спешни и тежки реформи навсякъде, ако искаме да имаме някога държава. Засега общественото внимание се отвлича от важни теми като образованието, банките, здравната реформа, енергетиката, но това няма да е вечно. И е факт, че не е Борисов човекът, който ще се нагърби с тази задача – ако беше, щеше да започне още предишния път. Той не го стори – както и никой от управниците ни комай от половин век насам. И това няма да се промени.

Отрицанието на очевидното за сметка на конспиративното отдавна стана национален спорт в България. Има една стара максима, че жигосващите уроци на живота не са за всеки. Независимо от това те идват – ще дойдат и за тези, които си мислят, че вселенската коспирация пречи на ГЕРБ да ни поведе към светло бъдеще. Ако Бойко не вярва, да пита БСП – червените добре ще разбират в бъдеще, че крайната присъда винаги идва по действията.

Щом така ни харесва - честито, Бате Бойко

Политическата (и икономическата) власт в България е в ръцете на ГЕРБ. Това е картината на завършилите вече местни избори, в които парти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com