Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

4540
Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Влезли трима санкционирани по “Магнитски” в един многомандатен избирателен район.

Този виц беше добър, обаче не се състоя. Дали заради лични причини, дали заради стратегически или пък просто поради далновидността на Борисов - Владислав Горанов не води листа за парламентарните избори, както беше обявено неофициално. С това плавно движение лидерът на ГЕРБ показа, че що се отнася до възможността да подразни Чичо Сам, по-скоро ще я пропусне. Засега. Още: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Отсъствието на Горанов обаче не прави лидерските битки в столицата по-малко интересни. Свикнали сме да смятаме, че именно в София са най-атрактивните сблъсъци и това донякъде е така. Макар като нетно количество гласове столицата да не е по-важна от България, нейното завладяване или загубване винаги значи много и е лакмус за потенциала както на политическите формации, така и на техните лидери.

Съдейки по финалната подредба, партиите доста са се постарали и като резултат имаме сравнително добро наместване. Борисов ще се сражава за пореден път с Хазарта, но на същия терен в столичния 25 МИР са Ваня Григорова и Корнелия Нинова. Не са заедно, но и двете поотделно срещу Борисов са си заплаха. Още: Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

Накрая печеливш ще е пак Хазарта, познавайки досегашните реакции на местните избиратели.

Опит за обстрел към двете дами даде “Левицата”, като изправя срещу тях бившия лидер на БСП, парламентарен шеф и вътрешен министър Михаил Миков. Факт е, че вляво ретрото обикновено печели, а дали и сега ще е така, предстои да разберем.

Личното появяване на Слави Трифонов също е знаково - ще има шанса за пореден път да се убеди, че екранната слава е едно, а реалното влияние върху избирателя - друго. Тук водач е и лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, което прави от въпросния избирателен район една витрина от типа “За всеки по нещо”. Още: ГЕРБ и "Възраждане" в парламента: Приятел в нужда се познава (СНИМКИ)

Разбира се, ако бяха регистрирали за участие в изборите и Волен Сидеров, нещата щяха да бъдат значително по-интересни. Не че сега не са, но твърде наподобяват наместване и създават усещане за кофти Фън шуй. И това важи не само по отношение на това кой стои в левия ъгъл. В него, както е видно ще е цяла навалица и е трудно да се прогнозира кой ще вземе мястото на Краварката след 9 юни.

В този 25 МИР определено липсва Центърът, който отговаря за здравето. Просто Васил Божков трябваше да е тук с неговия Център и с неизменното му “Бъдете здрави”. Сега функциите на център в столицата не е ясно кой ще поеме, но пък Божков очевидно ще се опита да покаже нещо чрез знаковия Пазарджик - все пак това е традиционно силен за Пеевски район. Ако логиката на подобна стъпка е да се вземе един район, но знаков, Божков е прав. Ако обаче иска да участва лично точно там, за да покаже, че е в пълна бойна готовност, пак е прав. Но ако се беше явил и в София, знакът би бил по-категоричен.

Малко странно е и това, че за 25 МИР не се полакоми и Пеевски. Той ще води в Кърджали, но там играта не е да извоюва нещо, защото регионът си е традиционно депесарски, а да утвърди себе си като лидер, защото в Кърджали си води Шефът. Още: Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

За доброто енергийно разположение, както се знае от теориите за Фън шуй, е редно да се спрат всички водопроводни течове, както и да се затваря капакът на тоалетната чиния. Тези неща, както по всичко личи, не са направени, поне в столичните избирателни райони. И ще трябва клетият избирател да се справи по интуиция, игнорирайки обонянието си.

Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Балът на политиците

Скопие да забрави македонистките "вредности" по пътя за ЕС

Само словото е от Бога, останалото е салам народен

САЩ са виновни: Примерът им за "демокрация" прави светът сбъркан

От предизборен борец до златен пръст: Триумфалната политическа арка

Как България ще попадне в Г-7 за петдесет, сто години

Партийни хобити: Политиката като хоби вместо гражданско общество

Путинският чорап е здраво нахлупен на главата на Радев

Ергенът се оказа пухльо

Лозунгът на негласуващите: Нещо, което трябва да пише на всеки билборд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com