Само с протест вече не става

13337
Само с протест вече не става
Снимка: БГНЕС

Цели пет протеста заради безобразното управление на София белязаха почивните дни (21-22.10.2017). Едни протестираха заради неспособността на местната власт да осигури безопасно движение по натоварен булевард, други защото искат да има нормални улици, по които да се движат, трети - защото не искат София да се превърне в бетонен ад, в който думата "дърво" да се използва само в смисъла на "кютук", а да има по някоя и друга молекула кислород. И това бяха само протестите в пет квартала - периодично недоволство има в "Младост", в "Стрелбище", в "Дружба", все за едно и също - против това да ти се качат на главата под прогнилото мото "модерно бетонно развитие".

Всеки един от протестите е резултат от дългогодишна безпомощност на управлението в столицата да планира и реши съответните проблеми. Защото в София, както и в България, винаги на първо място е подплатеният интерес. Само че така няма как да се живее - няма как интересът на едно арогантно малцинство да потъпква всичко за сметка на останалото безгласно мнозинство.

Кубрат и Григор си остават твърдо пред корупцията

Няма съгласие за ролята на новия антикорупционен орган, който е предвиден в законопроектите за борба с корупцията и на ГЕРБ, и на БСП. ...

Протестът е законният начин на иначе безгласното мнозинство да повиши тон във вечния разговор с избраните да намират справедлив компромис между различните интереси в обществото. Същите тези избрани, които не трябва да забравят, че когато няма как да има компромис, то на първо място е интересът на мнозинството.

Когато обаче се налага често да повишаваме тон, ефектът се губи. Тогава остава или да замлъкнем, или да прекратим изцяло разговора. Защото след като в обществения договор едната страна не си спазва задълженията, то защо другата да го прави? Защо да плаща данъци? Защо да ходи на работа? Защо да е задължена да спазва уговорка, която е отдавна пренебрегната?

От пиар гледна точка Йорданка Фандъкова е символ на успешно управление. Тя добре усвои модела на усмивката на Софиянски. Само че когато има предимно и само пиар, неизменно се стига до момента, в който избуява модела на дървото. И в природата, и при хората, дървото е инструментът, с който се обновява животът. Чудно как обаче все някои хора го забравят и си мислят, че са го забравили всички. Е, не е така - и никога няма да бъде!

Автор: Ивайло Ачев

Ракетите сочат изотзад, изотпред и изотвсякъде

"За нас приоритет беше образованието, но ако военните ни убедят, че това е по-важно, ще се съгласим". Това заяви вчера (16 октомври) пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com