Майката на убитата в САЩ репортерка: Ще направя всичко, за да се забрани притежанието на оръжие

4748
Майката на убитата в САЩ репортерка: Ще направя всичко, за да се забрани притежанието на оръжие
Снимка: Mirror

Миналата седмица двама американски журналисти – репортерка и колегата ѝ оператор, бяха застреляни от разгневен свой бивш колега. Майката на простреляната по време на живото предаване журналистка в щата Вирджиния разпространи свое писмо в американските медии.

Actualno.com публикува текста със съкращения:

Официално обявиха за мъртъв убиеца на двамата журналисти във Вирджиния

Убиецът на двамата журналисти във Вирджиния бе обявен за мъртъв, предаде Ройтерс, като се позова на в. „Вашингтон пост”. См...

"Моята дъщеря Алисън беше брутално застреляна миналата сряда в зората на нейния живот от умопомрачен притежател на огнестрелно оръжие.

Откакто това се случи, аз дадох поредица от интервюта за местни, национални и международни медии, в които посочих, че възнамерявам да отдам живота си на каузата никога да не се случи такова нещо отново.

През последните години станахме свидетели на серия от подобни трагедии, които се разиграха на живо, докато седим пред малкия екран: прострелването на конгресмена в Аризона, клането на ученици в Кънектикът и това на богомолците в Южна Каролина.

Редно е да се запитаме какво трябва да сторим, за да спрем тази лудост. В моя случай, отговорът е напълно ясен - трябва да се направи всичко необходимо!

Готова съм да отдам всичката си сила и необходимия материален ресурс, за да преборя това зло. Влизам в тази борба с отворени очи, тъй като осъзнавам, че е голям магнитудът на силата, която опонира на разума по отношение на темата за закупуването на оръжия, чието приложение е само едно – да убиват.

Приятелят на убитата репортерка в САЩ: Тя беше най-сияйната жена

Тя беше най-сияйната жена, която някога съм срещал. Поради някаква причина тя ме обичаше. Тя обичаше семейството си, родителите си и бр...

Това означава, че ние трябва да съсредоточим вниманието си върху виновниците за това, че в САЩ законите за притежанието на оръжие са толкова слаби – закони, които позволяват на опасни хора да се въоръжават всеки Божи ден!

Използван източник: The Washington Post.

Автор на превода: Теодор Спасов

 

 

Двама журналисти от САЩ бяха застреляни в ефир (Видео)

Двама американски журналисти бяха застреляни по време на репортаж на живо, предаде BBC. 24-годишната репортерка Алисън Паркър и 27-год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com