Снежната буря удари САЩ

4907
Снежната буря удари САЩ
Снимка: БГНЕС

Чудовищна снежна буря затрупва Източното крайбрежие на САЩ от вчера, като най-лошото от нея се очаква през уикенда.

Според прогнозите снежната покривка в столицата Вашингтон и региона й ще достигне 61 сантиметра през предстоящия ден. Властите предупредиха гражданите да избягват излизания от домовете си.

Тежка снежна буря се очаква в САЩ

Рекордна буря се очаква в петък и събота с до 60 см сняг в източните американски щати. Ще бъде засегната и столицата Вашингтон, която в...

По информация от последните часове, американските медии съобщават за натрупване на около 10 сантиметра сняг в американската столица.

„Тази снежна буря ще покаже истинските си зъби в събота следобед (б.р. – събота вечер, българско време) - тежък снеговалеж, силен вятър и опасност от светкавици”, предупредиха от Националната метеорологична служба в „Туитър”.

Предупреждение за опасност от виелици има в по-голямата част от Източното крайбрежие – от Вашингтон до Ню Йорк.

Няколко южни щата, необичайно за това време от годината, вече бяха ударени от сняг и слана през последните дни, като десетки хиляди останаха без ток.

„Искам да съм много ясен с всички. Мислим, че това ще е голяма буря. Може да има смъртоносни последици”, предупреди Мюриел Баузър, кметът на Вашингтон.

САЩ загатнаха за сухопътна операция в Сирия и Ирак

Американският министър на отбраната Аштън Картър заяви, че битката срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ трябв...

Ситуацията е по-лека в Ню Йорк, където очакваните снеговалежи, най-вече между събота и неделя, няма да са толкова сериозни.

До момента 7000 международни и вътрешни полети бяха отменени, а рафтовете в магазините бяха опразнени при приготовленията за бурята, именувана „Сноудзила” от вестник „Вашингтон поуст”. Училищата и правителствените сгради във Вашингтон бяха затворени в петък, а градския транспорт няма да работи през уикенда.

„Видимостта на моменти ще е нулева”, съобщиха от метеорологичната служба и предупредиха, че в най-лошият момент от бурята пътуването ще е невъзможно.

В югоизточните щати Арканзас, Тенеси, Кентъки, Северна Каролина, Западна Вирджиния и Вирджиния около 130 000 души останаха без ток заради снеговалежите, съобщи СиЕнЕн.

Влошаването във времето е рязко спрямо меката до момента зима по Източното крайбрежие. На Коледа термометрите в Ню Йорк показваха 22 градуса по Целзий – най-високата температура, измервана на празника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка