Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън няма да помилва сина си Хънтър за обвинението за притежание на оръжие

14 юни 2024, 06:25 часа • 3621 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че няма да използва президентските си правомощия, за да намали евентуалната присъда, която неговият син Хънтър Байдън може да получи след признаването му за виновен за притежание на оръжие, предаде БТА.

Още: Байдън ще работи с лидерите на Франция, независимо кои са те

Решението на Байдън

Байдън каза това след приключване на пресконференцията в рамките на срещата на върха на Г-7. Когато беше запитан дали планира да смекчи присъдата за сина си, той заяви, че няма да го направи. Датата за произнасяне на присъдата на Хънтър Байдън не е определена, а трите обвинения предвиждат до 25 години затвор, макар че това е малко вероятно да стане за престъпление, извършено от него за първи път.

В крайна сметка от окръжния съдия на САЩ Мериелън Норейка, която беше номинирана за съдия от бившия президент републиканец Доналд Тръмп, ще зависи колко време, ако изобщо Хънтър Байдън бъде осъден да прекара в затвора.

Думите на Байдън идват само ден, след като Белият дом отказа да изключи възможността за потенциално намаляване на евентуална присъда на Хънтър Байдън. Както президентът, така и Белият дом вече месеци наред твърдят, че Байдън няма да помилва сина си.

"Изключително се гордея със сина си Хънтър. Той е преодолял пристрастяването си. Той е един от най-умните и достойни мъже, които познавам", каза Байдън по-рано на вчерашната си пресконференция. "Уважавам решението на съдебните заседатели. Ще направя това и няма да го помилвам", заяви президентът на САЩ.

Още: Синът на Джо Байдън е признат за виновен по всички обвинения

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес