Убитите нападатели от Ню Джърси вероятно са искали да атакуват еврейски магазин

1925
Убитите нападатели от Ню Джърси вероятно са искали да атакуват еврейски магазин
Снимка: Getty Images/Guliver

Все още не са ясни мотивите на двамата нападатели, които застреляха трима граждани и един полицай при атака срещу еврейски супермаркет в Ню Джърси, информира БГНЕС.

Властите подозират, че става дума за антисемитска атака, като кметът на Ню Джърси Сити каза, че "престъпленията от омраза и антисемитизма нямат място в нашия град."

САЩ спира временно да обучава оперативно саудитски военни

Пентагона обяви, че временно преустановява оперативното обучение на саудитски военни студенти в Съединените щати след стрелбата миналат...

Двамата нападатели убиха полицая в друг квартал на града, след което стигнали до еврейския магазин с микробус под наем. Записи от охранителните камери показват, че двамата стрелят по магазина, преди да влязат в него.

Смята се, че тримата граждани, открити мъртви в супермаркета, са били убити от нападателите, които на свой ред бяха елиминирани след престрелка. Един човек беше ранен, но успял да избяга, каза полицията.

Властите са сигурни, че нападателите са се прицелили точно в еврейския супермаркет, защото подминали много хора и търговски обекти по пътя си към магазина.

Нападателите бяха индентифицирани като 47-годишният Дейвид Андерсън и 50-годишната Франсин Греъм, съобщава NBC. Андерсън преди време е членувал в Черните еврейски израелити - група, чиито членове вярват, че са истинските наследници на древна Юдея. Според неин съсед, Греъм е бивша гледачка на възрастни хора по домовете, която се запознала с Андерсън, след като получила травма по време на работа.

Преди атаката един от двамата писал в социалните мрежи обиди срещу евреите и срещу полицията.

Стрелецът от болницата в Острава се самоуби (СНИМКИ)

Мъжът, заподозрян, че е убил шестима души и ранил двама в чешка болница, е мъртъв, след като се е застрелял в главата, съобщи полицията...

Нападателите убили детектив Джоузеф Сийлс, който искал да ги разпита са смъртта на шофьор на Uber, която разследвал. След това двамата изминали около километър и половина с наетия ван, преди да нападнат еврейския магазин.

Според полицията, двама патрулни полицаи, които видели атаката срещу магазина, влезли в престрелка с Андерсън и Греъм, като и двамата служители на реда били ранени. "Ако не бяха техните действия, в магазина щеше да има повече жертви.", каза кметът на Ню Джърси Сити Стивън Фълоп.

Обсадата на магазина приключи, след като полицаите използваха брониран ван, за да влязат през витрината и откриха нападателите мъртви. Те са носели със себе си и самоделна бомба, която полицията определи като "действаща".

Нападението в магазина блокира 30 000 деца в класните стаи, които бяха заключени от съображения за сигурност дълго след края на учебния ден.

Тримата убити в магазина бяха идентифицирани като 32-годишната Минди Ференц, 49-годишният Мигел Дъглас и 24-годишният Моше Дойч.

Стрелба в болница в Чехия, има няколко жертви (СНИМКИ)

Чешкият вътрешен министър Ян Хамачек съобщи за няколко жертви при стрелба в болница в североизточния град Острава, предаде "Ройтерс", п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка