10 амулета, които ще защитят дома ви

3246
10 амулета, които ще защитят дома ви
Снимка: Bruno /Germany / Pixabay

Dreamcatcher ще привлече любовта, а детелината – късмет. Тук ще откриете класацията на топ 10 амулета, които ще защитят домовете ви.

Амулетите винаги са били на почит във всяка нация. От древни времена се смятало, че този или онзи амулет е в състояние да защити човек буквално от всичко и всеки може да действа по различен начин: някой може да привлече любов, а друг да лекува.

Амулет или талисман се превежда от арабски като магически образ. Dreamcatcher в превод означава ловец на духове. С други думи, това е магически предмет с нанесени езотерични формули, диаграми или символи. Такива "неща" дават сила, мощ и предпазват от неприятности. Те обикновено се носят около врата, поставени са над входа на апартамента или скрити на специални места.

Най-важното в амулета е да активира целта си. За да направите това, трябва да се отпуснете, да затворите очи, да си представите целта си и мислено да я насочите в черупката на медальона.

Ловец на сънища

Ловецът на сънища е древен символ, вкоренен в традициите на първото население на Северна Америка, тоест индианците. За да устоят на влиянието на злите духове, индианците създали амулет, наричайки го "ловец на сънища". Оттогава той не е загубил своята популярност и все още може да се срещне в много домове днес.

Първоначалната мисия на символа-амулет е била да защитава дома от лоши сънища. Индианците вярвали, че хубавите сънища и кошмари са във въздуха през нощта. Амулетът е проектиран като филтър, за да пропуска добрите видения и да забавя лошите. Лошите сънища, попадайки в мрежата, се унищожават, а добрите се изплъзват през перата на талисмана, достигайки до спящия. Сега има стотици хиляди изпълнения на такива ловци. Някои от тях са за привличане на любов, за излекуване на здравето, за облекчаване на тежестта и дори цял алманах от функции. Основното е да изберете този, който отговаря на вашето искане. Закачете го на главата на леглото си и вижте колко спокоен става сънят ви.

Червен конец

Червената нишка идва до нас от японската култура. В Азия има поверие, че двама души са свързани с невидима червена нишка на съдбата, която никога няма да се скъса. Тези хора са предназначени да се срещнат и да бъдат заедно - такава е повелята на древните небожители. Някои вярвания и ритуали с червен конец съществуват в много други страни по света. Например, евреите имат обичай, наречен segula, когато червена прежда се увива около лявата китка. Смята се, че това предпазва от бедствия. Това е обичайно, например, в Канада. Освен това мнозина започнали да комбинират червения конец и да добавят висулки за късмет към него, като детелина, знак за безкрайност или кръст, но това вече са новомодни тенденции, които отчуждават собственика на гривната от първоначалното й предназначение.

Назар, амулет от злото око

Много от нас вярват в злото око и покварата, но малцина са запознати с амулет, който може да предпази от тях. Един от методите от древни времена е турският амулет, който е изключително популярен в много страни. Всеки пътешественик, който пътува до страните от Източното Средиземноморие или Близкия изток, определено ще забележи, че този специален символ се намира буквално навсякъде. В Турция се нарича Назар бонджугу (Nazar boncuğu).

Смята се, че амулетът предпазва от всеки, който таи егоистични намерения, както и от завистливи и измамни хора. Талисманът се предлага в много размери и се използва върху сгради, врати, дървета, градини и набор от лични вещи. Амулетът, дори може да се види на много лога.

Например през 2013 г. този символ бил изобразен върху логото на Световното първенство по футбол за младежи на FIFA, чийто финален турнир се проведе в Турция.

Днес Nazar е популярен не само защото някой вярва в неговите мистични свойства, но повече защото колиетата и гривните с неговите елементи са наистина много красиви и мнозина ги носят просто от естетически причини. И разбира се, по-суеверните използват висулките като талисман. Най-често от суеверие към дрехите на новородено бебе се прикрепя с карфица малък „назарчик“.

Още за 10-те амулета, които ще защитят дома ви, научете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com