600 лева глоба за разпространението на "Държавен вестник" с "Телеграф"

3441
600 лева глоба за разпространението на "Държавен вестник" с "Телеграф"
Снимка: Pixabay

Глоба в размер на 600 лева е наложена на "Доби Прес" ЕООД за разпространението на "Държавен вестник" заедно с издание на в. "Телеграф", който е част от "Нова българска медийна група" на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от отговор на Народното събрание на въпрос по Закона за достъп до обществена информация от НПО "Ние, гражданите".

Припомняме, че на 19 декември 2014 г. всички абонати на "Държавен вестник" получиха като безплатна притурка вестник „Телеграф“. По същият начин той е продаван и от търговците. За случая алармират няколко медии, след сигнали към тях от абонати на „Държавен вестник“.

НПО иска парламентът да каже КОЙ позволи "Телеграф" да ползва като гръб "Държавен вестник"

Неправителствената организация „Ние, гражданите“ официално е поискала от Народното събрание да съобщи какво е показала пров...

На 27 март 2015 г. това се случва отново - всички абонати на „Държавен вестник“ получават като безплатна притурка вестник „Телеграф“. Освен печатни и електронни медии този път и в Нова телевизия са показани окомплектованите заедно издания. След редицата публикации, на страницата на Народното събрание е публикувано официално съобщение, че председателя на Народното събрание е разпоредила проверка по случая.

В отговора си Народното събрание съобщава още, че „В резултат от извършената по разпореждане на председателя на Народното събрание проверка във връзка с тиражираната в електронните и печатни издания информация за разпространението на „Държавен вестник“ заедно с приложено като бонус друго печатно издание – специалното издание на в. „Телеграф“, е констатирано неточно изпълнение от „Доби Прес“ ЕООД по договор №ХХХХХХХХ (...)

С оглед на статута на „Държавен вестник“ – официално издание на Република България, в договора е предвидена изрична клауза, според която изпълнителят няма право и е длъжен да следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на изданието. Няма изискване екземплярите на „Държавен вестник“ да се разпространяват индивидуално опаковани.

Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева излиза от ръководството на семейната медийна империя – "Нова българска ме...

"Наложената санкция е 50% от максимално допустимата по ЗОП и съответно договорена гаранция за изпълнение на договора. От посочения в отговора интернет адрес за проверка на наложената санкция е видно, че тя е 600 лева", допълват в отговора си от парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика