Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

3093
Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева излиза от ръководството на семейната медийна империя – "Нова българска медийна група холдинг" (НБМГ), където досега заемаше поста на изпълнителен директор и член на борда.

Мястото й в дружеството, издаващо "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба" и други ще бъде заето от 74-годишния Александър Георгиев, който е заместник-председател на борда на НБМГ и на собственика на холдинга "Балканска медийна компания" от създаването им през 2007 г., съобщава "Капитал".

Пеевски вече е едноличен собственик на медийната си империя

Депутатът Делян Пеевски поема изцяло контрола над медийната империя, която доскоро управляваше заедно с майка си Ирена Кръстева. На 1...

Рокадата се случва малко след като Пеевски стана едноличен собственик на "Балканска медийна компания". Видно от декларацията на депутата по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси той придоби под формата на дарение 50% от дяловете в компанията.

Новият изпълнителен директор на "Нова българска медийна група холдинг" Александър Георгиев стана и управител на другите три дружества, които Кръстева основа миналото лято и в последствие дари на Пеевски – "НСН инвестмънт", "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт".

Преди два месеца пък Георгиев замени майката на Пеевски и като изпълнителен директор на "Балканска медийна компания", като обаче тогава тя остана в борда. Сега напускането й на управлението на НБМГ е пълно, като на нейно място влиза 67-годишната Виолета Димитрова.

Засега няма заявени промени в дъщерните дружества на НБМГ, където Кръстева продължава да е управител.

Ирена Кръстева се оттегля от шефското място в "Балканска медийна компания"

Майката на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски - Ирена Кръстева вече не е изпълнителен директор на "Балканска медийна компани...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com