НПО иска парламентът да каже КОЙ позволи "Телеграф" да ползва като гръб "Държавен вестник"

1595
НПО иска парламентът да каже КОЙ позволи "Телеграф" да ползва като гръб "Държавен вестник"
Снимка: БГНЕС

Неправителствената организация „Ние, гражданите“ официално е поискала от Народното събрание да съобщи какво е показала проверката му относно разпространението на вестник „Телеграф“, окомплектован с "Държавен вестник".

На 19.12.2014 г. всички абонати на "Държавен вестник" получиха като безплатна притурка вестник „Телеграф“. По същият начин той е продван и от търговците. За случая алармират няколко медии, след сигнали към тях от абонати на „Държавен вестник“

Ирена Кръстева се оттегля от ръководството на медиите на Пеевски

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски Ирена Кръстева излиза от ръководството на семейната медийна империя – "Нова българска ме...

На 27.03.2015 г. това се случва отново - всички абонати на „Държавен вестник“ получават като безплатна притурка вестник „Телеграф“. Освен печатни и електронни медии този път и в Нова телевизия са показани окомплектованите заедно издания. След редицата публикации, на страницата на Народното събрание е публикувано официално съобщение, че председателя тна Народното събрание е разпоредила проверка по случая.

Въпросите на НПО-то, чийто председател Вера Ахундова нашумя покрай фалита на КТБ, касаят кой е издал разрешението за разпространение на „Телеграф“ като притурка на „Държавен вестник“ и дали не е платено на самото издание, което е част от "Нова българска медийна група" на Делян Пеевски, за да може „Телеграф“ да е „безплатна притурка“ с „Държавен вестник“.

Съгласно Закона за „Държавен вестник“ обнародването в притурка има същото правно значение, както и обнародването на "Държавен вестник". Към "Държавен вестник" се добавя притурка, с по-ограничен тираж“, изрично посочена в съответния брой на вестника, в която се обнародват международни договори, сборници от международни договори или други нормативни актове (чл. 6, ал. 1). Редакцията на "Държавен вестник" е на бюджетна издръжка и се финансира със субсидия от самостоятелния бюджет на Народното събрание, от собствени приходи от абонамент на вестника, такси по чл. 9, ал. 2 и от друга съпътстваща издаването на вестника дейност (чл. 13, ал. 1).

Коя е Вера Ахундова

Според прокурор КТБ е дала кредит на семейство Пеевски за печатни медии

Вестниците „Монитор”, „Телеграф” и „Политика” са купени от „Нова българска медийна група&rdqu...

Ахундова е съпруга на прокуриста на „Рила Стил” Рауф Ахундов. То е всъщност наследник на създаденото през 1971 година от държавата предприятие „Рила Стил”. Преди две години в The New York Times се появява статия за това какъв депозит има предприятието в КТБ – 2 млн. долара. През 2013 година Вера Ахундова е обявена за агент на Държавна сигурност, като ръководител на предприятие с непогасени кредити към фалиралата през 90-те години на миналия век Минералбанк и към ЦКБ. Става въпрос за „Плама Плевен”, където Ахундова е била член на Съвета на директорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество