НА ЖИВОВойната в Украйна

Арестович: Иран е дал дронове на Русия, с които да се бори с HIMARS

8217

Иран е предал 46 дрона за военни цели на Русия и някои от тях вече са използвани на бойното поле в Украйна. Това заяви Олексий Арестович, съветник на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски. Така се потвърждават данни от по-рано през тази седмица, че Иран се включва в помощ на Русия във войната в Украйна.

Някои от тези дронове са по-старо поколение - Shahed 129. Вероятно с тези машини руската армия ще опита да противодейства на HIMARS, гласи заключението на украинците.

ОЩЕ: Иран има с какво оръжие да помогне на Русия, за да спечели войната в Украйна (ВИДЕО)

Междувременно на фронта в Донецка област няма нито една потвърдена руска атака от Изюм към Славянск, според дневния доклад на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната. Основни цели на руснаците остават Бахмут и Авдеевка, но към момента няма решителни пробиви там, съгласно информацията от Генералния щаб на украинската армия. Що се отнася до Авдеевка, основните точки на битка са Писки и Маринка, като зам.-вътрешният министър на непризнатата от международната общност Луганска народна република (ЛНР) Виталий Кисельов твърди, че части на ЧВК "Вагнер" и на луганската милиция са превзели половината от Маринка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 31.01....
За втори път: Конституционният...
Еманюел Макрон не изключва възможността...
Жертва на изнасилване записа...
УНИКАЛНО ВИДЕО: Американци се...
Предлагат 5 милиона рубли на първия...
Информация от Русия: Москва е...
Арестуваха мъж, нападнал с нож...
Тактиката ни да мрем като мухи...
Кадиров: Ще мина през цяла Европа...
В Русия арестуваха семейство...
Украински пилот, убил 600 руски...

Последни новини