Арх. Здравко Здравков: Няма да има "амнистия" за незаконните гаражи

7461
Арх. Здравко Здравков: Няма да има "амнистия" за незаконните гаражи

В производствата по събаряне на незаконни гаражни клетки в столичните райони се изминава дълъг път, като се провеждат различни процедури, но те се извършват, за да може производството да е достатъчно стабилно да издържи в съда. След всички тези процедури се пристъпва към физическото премахване. През първата кампания вече са премахнати 200 незаконни гаражи, а през настоящата година предстои да бъдат премахнати още 1300. За всеки един от обектите, които са незаконни, ще бъде проведена тази процедура и тя ще бъде доведена до край. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков пред БНР и подчерта, че няма да има “амнистия” за незаконни гаражи или незаконни постройки.

Той обясни, че се планира изграждането на големи обществени гаражи, но те трябва да бъдат обвързани със спирките на масовия градски транспорт.

Премахват незаконни гаражни клетки в девет столични района

Започна премахването на незаконни гаражни клетки в 9 столични района. То се извършва поетапно, като първите гаражни клетки са премахнат...

"Експериментално стартирахме с четири такива гаража, които са в непосредствена близост до метростанции. Като процедура най-напред сме с гараж, който се намира в район Студентски, до метростанцията на булевардите “Г. М. Димитров” и "Климент Охридски", гараж до Пета градска болница при спирката на метрото на “Мария Луиза”, в район “Подуяне” до новата метростанция на третата линия и в “Овча купел” при метростанцията пред 88-о училище. Това са четири големи гаража с 250-300 места."

Арх. Здравков отбеляза, че нивата на моторизация в София надминават два пъти средноевропейските нива с между 600 и 700 автомобили на 1000 души. Общо са регистрирани около 1 милион. Това показва, че крайното решение на проблема минава през осмисляне на нивата на моторизация в града.

По отношение на ремонта на участъка от Околовръстния път между - разклона за Банкя и кв. “Павлово”, главният архитект на София обясни, че са получени много възражения по предложените концепции за изграждане на пътния възел на булевардите "Никола Петков" и “Цар Борис Трети”. В момента се работи за промяна на концепцията и етапно стартиране на проекта от автомагистрала “Струма” към "Овча купел" и осъществяване на връзка на входа на “Горна баня”. След това ще се върви към обезпечаване с Подробен устройствен план, като желанието е да края на тази година процедурите по отчуждаване и подготовката на ПУП да са приключили до края на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София