БСП: "Апартаментгейт" е следствие на модела ГЕРБ, Борисов предаде и превозвачите

2366
БСП: "Апартаментгейт" е следствие на модела ГЕРБ, Борисов предаде и превозвачите
Снимка: БГНЕС

„Една седмица цяла България се занимава с апартаментите на властта. Гадае се каква ще е съдбата на Цветан Цветанов, как Бойко Борисов ще реагира и ще реши проблема. Няма как Борисов да реши проблема, защото „Апартаментгейт“ е следствие, не причина.

Проблемът е в изградения модел на управление през последните 10 години“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг на партията.

Те правят явни далавери, но пак ли ще им се размине?

Вече седмица поредният "гейт" тресе България , като в този случай е имотен. Истината е, че този скандал просто даде светлина на една до...

Борисов и партията приемат лобистки закони, от които след това печелят. Моделът е политическият рекет. Дори Цветан Цветанов да си отиде, както явно ще се случи, ще дойде друг Цветанов. Какво се случи с първите апартаменти на Цветанов, а с апартамента на Горанов - нищо“, изтъкна лидерът на БСП.

Социалистите припомниха, че по време на правителството "Борисов" 2 бяха изготвили списък с общо 25 лобистки закона, прокарани от управляващата коалиция.

Съвсем скоро БСП ще представи списък с лобистките поправки и закони на това правителство и на този парламент. Ще ви запознаем с конкретни цифри и имена - в чий интерес са приети и за какви пари, обеща още Нинова.

"Какво стана със "Суджукгейт", скандала с оградата или "Хасковогейт". Докато Борисов управлява държавата, няма как нещо да бъде променено. Корупцията пребори партията на Борисов. Единственото решение са предсрочни избори", допълни още Корнелия Нинова.

Апартаментгейт: А колко са данъците?

Чухте ли може би най-популярните думи в защита на Цветан Цветанов по "Апартаментгейт"? Ако не сте, тези са: "Ама те всички така правят"...

"Знаете за протеста на медицинските сестри, заради мизерното им заплащане. Това тресе цялата гилдия, не само сестрите. За съжаление с лимита на средствата на НЗОК, сключените договори за по-големи заплати не могат да бъдат изпълнени сега.

Всички тези проблеми ще се увеличават. Предлагаме по една средна заплата за бакалавър и една максимална за магистър с медицинско образование. Това ще стане само, ако държавата поеме отговорност. Това е целта и на БСП", рязкри проф. Георги Михайлов.

"Има една възможност Бойко Борисов да покаже, че наистина е загрижен за българските превозвачи. Ако до края на ден се свърже с председателя на ЕП Антонио Таяни и го убеди да оттегли пакета „Мобилност“ от дневния ред. Това каза на брифинг зам.-председателят на БСП Георги Свиленски..

Той бе категоричен, че правителството на Бойко Борисов вече няколко пъти пропуска възможността да защити интереса на българските превозвачи.

"Вчера 6 делегации от ЕНП - Германия, Италия, Испания, Чехия, Словакия, Люксембург, са внесли писмо темата да бъде гледана още утре на заседанието на ЕП. В България и ГЕРБ, и ЕНП говорят едно, а в Европа вършат друго“, изтъкна той.

Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"

Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен бранш, ще бъде разгледан от ЕП в с...

„Борисов предаде българските превозвачи. Това ще стане ясно след няколко седмици, когато вероятно пакетът ще бъде гласуван и на второ четене“, заяви Георги Свиленски.

Свиленски припомни и обещанията на представители на ЕНП пред българските власти, ще се приемат забележките на родните фирми към текстовете в закона. Това обаче така и не се случи, когато се стигна до гласуване в комисията на ЕП.

„Исканията на превозвачите ни са справедливи и трябва да бъдат отстоявани не само на думи, а и на дела“, изтъкна той. „Има подписка от 110 евродепутати, които искат случая с пакета „Макрон“ да бъде внесен в Конституционната комисия на ЕП, тъй като досега в историята няма такъв случай с толкова неясноти, предложения и проблемни текстове“, съобщи Свиленски. „Апелираме докато Конституционната комисия не се произнесе, пакетът да не се гледа“, каза още той.

За утре е насрочен протест на българските превозвачи в Страсбург, на него ще присътват и депутати от "БСП за България". В София също ще има протест с искане за реални промени в пакета "Мобилност", които да защитят правата на българските фирми от бранша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика