X
 
 

Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"

5694 14
Заради трима липсващи български евродепутати ЕП ще гледа сега спорния пакет "Мобилност"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Спорният пакет „Мобилност“, който предизвиква остра реакция сред българският транспортен бранш, ще бъде разгледан от ЕП в сряда (27 март). Това решиха евродепутатите със съвсем малка разлика, като в полза на решението гласуваха 156 депутати, а против бяха 154.

Нов протест срещу плана за мобилност се готви на 27 март в Страсбург

"Очакваме на 25 март да бъде публикуван дневния ред на последната сесия на този Европарламент и ако точките по мобилен пакет 1 са включ...

По информация на bTV, трима български евродепутати не са били в пленарна зала в момента на вота – един от ЕНП, един от либералите и третият – от консерваторите. Проверка на Actualno.com показа кои точно са липсващите - Неджми Али от ДПС, Светослав Малинов от ДСБ и Николай Бареков.

Лагерът на България и останалите противници на пакета „Мобилност” имаха своите шансове, защото днес в пленарна зала отсъстваха много от евродепутатите от Франция, големият защитник на пакета. Далеч по-малко са шансовете ни този текст да бъде отхвърлен в сряда.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи днешното решение като една от „най-големите грешки“. Според евродепутатите ни с гласуването се преследват единствено политически цели, защото в транспортната комисия не е постигнато до момента съгласие. Очаква се най-късно утре те да разполагат с превод на предложенията за промени в изготвените от транспортната комисия текстове.

Срещу нас се води икономическа война с политически средства, каза пред БНР Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи, в коментар за спорния пакет „Мобилност“.

Желязков не бил против пакет "Мобилност", а срещу протекционизма

Ако пакетът „Мобилност“ бъде внесен за разглеждане сега, може да се получи „миш-маш“ от текстове, които никой н...

"Има определена група евродепутати от западноевропейски държави, които явно имат особен интерес, мотивирани са по някакъв начин. Влизането на пакета в проекта на дневен ред дори беше със заобикаляне на правилата. Наясно сме, че противникът ни действа, без да се съобразява с правилата, действа манипулативно, действа под прикритието на това, че се борят за социални права. Срещу нас се води икономическа война с политически средства. В последния възможен момент се вкарва нещо скандално, което три пъти досега е гласувано в ЕП и отхвърлено. Дори вкарвайки го никой, не знае какво точно ще се гласува", изказа мнението си Арабаджиев.

Според него чисто технически няма как пакетът "Мобилност" да бъде финализиран в този Европарламент. Тук по-скоро отчитаме политическия ефект, каза той.

В сряда в ранния следобед по време на вота пред сградата на Европарламента ще има протестна акция на превозвачи от България и останалите страни, противници на пакета „Мобилност”. Много от тях ще пристигнат сутринта със самолетни полети, много от тях се очаква да дойдат и с камионите.

Оттук нататък за лагера на противниците на пакета най-важното е да не се допуска вот на второ четене през април, когато е последната пленарна сесия на сегашния парламент.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Е какво да се очаква от дудука, криптоеврейска мастия! Ами затова го избраха, да гласува срещу интересите на България! Кога ще се събудят българите да проумеят, кой ги в тая робска люлка люлее??!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ето истината за стойността на българските евродепутати!Айде сега, лумпените, бягайте да гласувате пак за същите!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Лумпени и рубладжии сте именно вие - троловете, които сега беснеете от яд. Троловете, които искате да видите Европейския съюз разединен и отслабен от руските провокации. Троловете, които искате нашите шофьори да търпят робски унижения и издевателства, за да си пълнят джобовете с непазарни печалби нашите нагли олигарси.
  : 2 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  5.1 ЛУМПЕНА СИ ТИ ЗАЩОТО ЛИЖЕШ ГЕЙмерикански и ГЕЙропейски гъзове с удоволствие! Докато лижеш 100% похапващ и топла питателна кафява каша ;)
  : 3 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  До 5.2 Отдавна съм забелязал, че всички русофили имате мръсен речник, пълен с гнусни цинизми и простащина. Логично - нормален човек с добро домашно възпитание няма да се прекланя пред сила, която е доказано враждебна към родината му.
  : 0 !
 • Рундьо Пумпала 4 Рундьо Пумпала преди 8 месеца Профил на трол?
  Абе няма що...градската десница..!?...Барека ктебето...и фес...!?Кой...кой гласува за тези ибрекчий..а???,,Народе''....сърбай квото си дробил!!!!Милиьончева....ви чака.....!?
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  АЗ ПЪК КАЗВАМ - БРАВО НА ТЕЗИ ТРИМА ДЕПУТАТИ!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАУЧИМ ДА ЖИВЕЕМ ПО ОБЩИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА. И НАЗНАЧЕНИТЕ "ЗА МИЛИОНЕРИ" ОТ ЛУКАНОВ ПАРТИЙНИ КАДРИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПРАВЯТ ПЕЧАЛБИ ОТ ОГРАБВАНЕ ТРУДА НА РАБОТНИКА, ШОФЬОРА, ШИВАЧКАТА. ВИЖ ГИ ТИ МРЪСНИЦИ, ИСКАТ ДА ПОДХВЪРЛЯТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ТЕЖКИ УСЛОВИЯ НА РОБИТЕ СИ, А ТЕ ДА ТЪНАТ В ЛУКСОВЕ И ДА ПУШАТ ПУРИ ОТ ПО 1000 ЕВ виж още ›› РО НА ЯХТИТЕ СИ. И СЕГА КАРАТ РОБИТЕ СИ ДА МАНИФЕСТИРАТ В БРЮКСЕЛ В ЗАЩИТА НА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ. ПОЗОР!!
  : 1 !
 • НАРОДЕН ФРОНТ единица 3 НАРОДЕН ФРОНТ единица преди 8 месеца Профил на трол?
  ВАВИЛОНСКАТА БЛУДНИЦА в целият си ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ БЛЯСЪК. Пророк ли е бил Китанчев ? ГЛЕДА ИЗМАМНО И ФАЛШИВО , НАПРАВО ВОНИ НА ПЪЛЕН МОРАЛЕН И ВСЯКАКЪВ СТОЙНОСТЕН УПАДЪК. ТРИУМФ НА СПЕКУЛАНТА , ИЗМАМНИКА , БЕЗДУШНИЯТ БЮРЮКРАТ , СЕКСУАЛНИТЕ ПАТОЛОГИИ. ПЪЛЕН ТРИУМФ ОБВИТ В КИТАЙСКИ ЦЕЛОФАН И ПРЕДСТАВЕН ЗА ЛУКСОЗЕН.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  И така : Неджми Али от ДПС - турчин, винаги е срещу българските национални интереси! Кречеталото Светослав Малинов от ДСБ - претенции а е въздух под налягане ! Николай Бареков - въздухар ! Изобщо това са отрепки, казано по селски - гюбре .
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Винаги съм презирала Бареков. Но сега по голямо изключение изцяло, 100% споделям позицията му и я преписвам: "Днес не участвах в гласуването ЗА бизнеса на транспортните олигарси и по този начин ПОДКРЕПЯМ по -добри условия за труд и по-високи доходи за българските работници. Аз съм против робските условия на труд за българските шофьори на тежкотоварни камиони. Още преди години пръв от българи виж още ›› те алармирах с позиция в пленарната зала на ЕП транспортните босове да подобрят условията на труд и заплащането на своите наемни работници. Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР. Нека големите “патриоти” Джамбазки, Новаков и ДПС прекарат 2 месеца по пътищата на Европа и да спят в “суперлуксозните” кабини по бензиностанциите. Да задоволяват хигиенните си нужди по 70-80 дни нонстоп по тоалетните на безиностанциите редом с други турски, арабски и азиатски колеги, поставени при равни условия с българите и румънците. Знам, че на Джамбазки ще му хареса, за другите - не съм особено сигурен. Едно е да спиш по депутатските кабинети в Брюксел и Страсбург, за да пестиш по 300 евро режийни на ден като евродепутат, друго е да живееш като скот в кабината, за да храниш децата си. Не съм на страната на лобистите и на олигарсите, на страната на хората на наемния труд съм. Нека евродепутатите от ГЕРБ, Джамбазки (ББЦ) - ужким патриот, ДПС и БСП обяснят на гражданите защо не защитават българските работници, които гласуват и за тях с надеждата да се борим за тяхното достойнство в Брюксел. Особено - искам отговор от четиримата от БСП начело с лидера на ПЕС Сергей Станишев, които днес пак гласуваха срещу хората на наемния труд и ЗА едрия бизнес?" Николай Бареков
  : 0 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Номерът "Не исаме да спим по хотели и да се къпем"-няма да мине,ако и още 30 бг депутата да има в ЕП.По никакъв начин западняците няма да направят компромиси в пакета "Мобилност"и да си разбият Системата за Управление на Автомобилния Транспорт-товарни и пътнически превози.Това си го набиите в главите и не се возете на тази "каруца"
  : 0 !
 • Ставрю 1 Ставрю преди 8 месеца Профил на трол?
  Първо тези бългсрски депутати дето са липсвали веднага трябва да ги линчува народа. Второ западна европа е един дявол които така хитро съсипа икономиките на източния блок че скоро просперитет няма да видим. Нашите продажни политици ни натикаха на кучето в г.. зъ.
 • ТаврЮ 1.1 ТаврЮ преди 8 месеца Профил на трол?
  За линча ...ок няма проблем ..ама .за....авропата...нящо миришеш на позитанска пача!?
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ставрю, икономиката ни е съсипана не от Западна Европа, а от Русия и то съвсем съзнателно.България е била на 7-мо място по жизнен стандарт в Европа преди тук да стъпи окупационната червена армия. Червеноармейците са демонтирали и качили на влакове цялото оборудване - модерни предимно немски машини и поточни линии на ВСИЧКИ български заводи и фабрики и са ги изпратили в Русия. Тогава тотално сме де виж още ›› индустриализирани. Отнети са ни и около 20 хиляди български вагони и локомотиви, Вземат и трите ни кораба и съвременен за времето си изкуствен пристан, отнемат всички частни автомобили, съдържанието на всички часовникарски и златарски ателиета, провизиите и хранителен запас, златния ни резерв, архивите. После ни натрапват руската система на село, която разрушава проспериращия производителен модел и постепенно обезлюди селата. Затова сега сме бедни.
  : 0 !