НА ЖИВОВойната в Украйна

Георги Кадиев: "Лукойл" изнудва България

914

Според мен "Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо. Те си гонят интересите. Това е в наш плюс, защото ще имаме петрол за България изцяло от "Лукойл" и ще успяваме да изнасяме и за Украйна. Това заяви Георги Кадиев пред БНТ.

"Имам много критики към служебното правителство, но относно "Лукойл" съм на тяхна страна. Тяхната позиция е, че трябва да се продължи износа. За момента рафинерията трябва да има поне 60% руски петрол за да работи. Ако утре спре да работи “Лукойл” ще имаме недостиг на дизел, ще имаме затворени стотици предприятия и ще имаме безработица. Трябва време."

"Докато аз бях в министрество на финансите те плащаха данъци. От 2008 спират да плащат данъци и някъде 2020 започват пак да плащат някакви 60 млн. лв, което за “Лукойл" е нищо", добави председателят на "Нормална държава".

Бившият депутат на БСП обърна внимание и на дерогацията на България за руския петрол. Според него, не можело "някакъв си говорител" на ЕК да я дописва. Дали е така - ВИЖТЕ СПОРА НА КАДИЕВ С ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА ACTUALNO.COM ПО ТЕМАТА!

Кадиев заяви, че според него март месец ни очакват нови избори. Той потвърди, че трябва да има обединение на лявото движение.

"Продължаваме промяната се опитват да изземат територия. Изкараха, че цялото увеличение за пенсии беше тяхна заслуга. Аз мисля, че си беше обща. Не говорим за ново ляво, а за консолидиране на старото ляво. Когато аз бях изключен, БСП беше най-демократичната партия. Сега се промени и избирателя започна да бяга."

ОЩЕ: Мирчев за първия мандат: Меси като стане ще разберем какво ще се случи

Георги Кадиев: Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад, изборите чукат на вратата

Връщането на хартиената бюлетина е крачка назад. Това заяви председателят на ПП "Нормална държава" Георги Кадиев пред bTV след променит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Прогноза за времето - 31 януари...
Транспортираха спешно бебе на...
Прокуратурата: Разследването...
"За младите ли? Ако остане време":...
"Срамна пропаганда, позор":...
Омбудсманът иска транспортът...
Събраха над 1000 книги за българите...
Остават 10 дни за записване в „Пчеларски...
Доклад на Opensignal показа коя...
Какво време ни очаква през февруари?...
Частичното бедствено положение...
Ето кои български банкноти излизат...

Последни новини