НА ЖИВОВойната в Украйна

МВнР с призив да не се пътува до Русия, а българите там да обмислят напускане

1855

Българските граждани да се въздържат от пътуване до Руската федерация във връзка с усложняващата се обстановка там. Това призоваха от Министерството на външните работи на Република България (МВнР)

На сънародниците ни, които са там, се препоръчва да обмислят възможността в срочен порядък да напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства, се казва още в съобщението на външното ни министерство.

От МВнР съветват оставащите на територията на РФ български граждани да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Embassy.Moscow@mfa.bg, както и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Consulate.Petersburg@mfa.bg.

В края на миналата седмица външният ни министри Николай Милков съобщено, че засега няма данни българи с двойно гражданство да са включени в мобилизацията, която Москва обяви. Той беше категоричен, че на всички българи на руска територия ще бъде съдействано да се приберат у нас, ако искат.

ОЩЕ: Песков: Няма решение за затваряне на границата в условията на мобилизация

МВнР: Последните събития в Москва засилват необходимостта от подкрепа на Украйна

"Последните съобщения от Москва са ескалация на всички опасения. В съчетание с ядрената реторика и така наречените "референдуми", тези ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Най-важното за деня, 7 декември...
Прогноза за времето - 8 декември...
От утре: Ограничават движението...
Съдът потвърди разрешителното...
НАП кара зависимите от хазарта...
Времето утре - 8 декември 2022...
Окончателно: ВАС разреши безплатно...
На втора инстанция: 9 г. затвор...
Coca-Cola Без Захар Лимон с престижна...
Мобилното приложение на Yettel...
Нова експертиза за кораба "Илинден":...
БДЖ пуска празничен коледен влак...

Последни новини