Не го правете: 4 най-чести грешки при козметични ремонти

890
Не го правете: 4 най-чести грешки при козметични ремонти
Снимка: iStock

Започването на голям мащабен ремонт в апартамент обикновено е дълго и скъпо начинание. Затова при възможност мнозина избират козметични ремонти, при които обаче лесно могат да се допуснат грешки. Някои от най-често срещаните от тях бяха споделени от експерти.

Използване само на неутрални нюанси

Неутралната "основа" е добро нещо. Тя не привлича много внимание към себе си, съчетава се добре с всякакви ярки цветове и е подходяща за различни стилове. Но тук е основната грешка. Стаите, декорирани изключително по този начин, нямат ексклузивност. Затова не се колебайте да използвате акцентни цветове и нюанси: това може да е малка част от стената, пребоядисана врата, декор или текстил. Общо се опитайте да им отделите не повече от 10% от цялата палитра, поясняват експертите от сп. Идеи за вашия дом.

Колко струва един цялостен ремонт на баня?

Твърде много декор на финала

Твърде много декорации са неподходящи не само в дизайна на завършения интериор, но и в декорацията. Корнизи, лайсни и первази с шарки са елементи, които сами по себе си привличат много внимание, така че не бива да прекалявате с тях. Това е особено вярно, когато апартаментите са декорирани в минимализъм, модерен или хай-тек - всичко това ще изглежда претенциозно и не на място там. В крайни случаи можете да спрете на едно нещо: например, ако имате нисък таван, можете да превключите визуалния фокус на възприятието, като декорирате стените с ярки корнизи.

Боядисване на стени без проверка

Често, когато започнете да боядисвате стена по време на ремонт, възниква следната ситуация: цялата стена вече е боядисана и нюансът или цветът се оказват напълно различни от това, което сте искали или купили. Например, ако сте искали синя стена и сте получили нещо мръсно сиво, това може да убие както впечатлението от ремонта, така и всяко желание да го продължите. За да избегнете това, опитайте се да използвате модели от избрания от вас цвят и най-добре - няколко близки нюанса наведнъж. Боядисайте с тях парче от стената в дома си и след това наблюдавайте резултата при различно осветление, сутрин и вечер, в слънчев ден и когато е облачно.

6 неща, за които да помислите преди ремонт

Липса на ясен план

Това е може би най-важната и често срещана грешка при козметични ремонти. Когато вътрешният ремонт е оставен на случайността, ефектът от новото пространство може да бъде доста неочакван. В допълнение, "импровизацията" може в крайна сметка да забави значително времето за ремонт, превръщайки го от бърз процес в бавен. Ето защо, още преди началото на цялата операция, отговорете си не само на въпроса какъв цвят ще бъдат вашите стени. Решете дали ще пренаредите мебелите или ще оставите всичко както си е, ще украсите стените с декор или тапети, ще поставите килими или, обратно, ще ги премахнете, защото не се вписват в новия облик на вашия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com