Не за разхлаждане: Ето защо винаги трябва да имате лед във фризера

3702
Не за разхлаждане: Ето защо винаги трябва да имате лед във фризера
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да сте метеоролог, за да знаете, че тази година отново имаме много горещо лято. Съдейки по празните фризери в супермаркетите, всеки иска да се запаси с кубчета лед. Те са идеални за поддържане на напитката ви хладна, но знаете ли, че можете да ги използвате за много повече от това?

Винаги се уверявайте, че във фризера имате кубчета лед. Днес ще ви разкажем за няколко ситуации, в които може да ви бъдат изключително полезни.

Остатъчен ориз

Загряването на ориза обикновено води до суха, ронлива каша. Тази кулинарна катастрофа обаче е много лесно да се избегне и всичко, от което се нуждаете, е обикновено кубче лед. Добавете кубче лед към ориза, преди да го загреете в микровълновата. Кубчето лед ще се превърне при загряване в пара и това ще гарантира, че оризът ви ще остане влажен.

Домашен дресинг

Правили ли сте някога дресинг за салата на маслена основа? Тогава вероятно сте се сблъскали с проблема на „воднистия дресинг“. Лесно е да се поправи, обаче. Как? Добавете кубче лед! Противно на това, което си мислите („няма ли просто да стане по-воднист?“), кубчето лед ще ви помогне да направите дресинга по-плътен. Студът от кубчето лед ще накара маслото да се стегне.

Отпечатъци в килима

Често ли се будите жадни посред нощ? Това е причината

Доста е трудно да заспим през тези летни нощи. Често се събуждаме посред нощ в локва от пот, с уста, която се чувства суха като пустиня...

Килимът изглежда добре, но следите, които мебелите оставят в него, са не особено приятни за окото. Можете да направите тези отпечатъци по-малко забележими като разтриете кубче лед върху въпросното място. Оставете кубчето лед да се стопи, разтрийте килима и ще забележите, че отпечатъкът е много по-малко видим.

Премахване на дъвка

Вашето дете имало ли е дъвка в дрехите си (или вие сами сте имали такъв неприятен момент)? Не е нужно незабавно да изхвърляте тези дрехи. Няколко кубчета лед могат да спасят положението. Поставете няколко кубчета лед върху мястото, където се е залепила дъвката и ги оставете там. Ниската температура ще накара дъвката да стане твърда и с малко късмет можете просто да я премахнете с няколко движения след броени минути. Можете също така просто да поставите дрехата във фризера за известно време.

Тресчици в кожата

Едно от най-досадните неща е в кожата ти да се забие трънче. Кубче лед може да помогне за успокояване на засегнатата кожа в такива моменти. За съжаление, то няма да направи премахването на тресчицата по-лесно. Студът ще вцепени за кратко кожата ви, което означава, че премахването на трънчето ще бъде малко по-малко болезнено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com