Често ли се будите жадни посред нощ? Това е причината

4834
Често ли се будите жадни посред нощ? Това е причината
Снимка: iStock/ Guliver

Доста е трудно да заспим през тези летни нощи. Често се събуждаме посред нощ в локва от пот, с уста, която се чувства суха като пустиня. Дори да изпием голяма чаша вода преди лягане, усещането за жажда посред нощ изглежда неизбежно. Но знаете ли каква е причината за това?

През нощта

Особено досадно е да се събудите посред нощ, да станете, за да си сипете чаша вода и след това да се опитате да заспите отново. Не е изненада, че усещането за жажда посред нощ е свързано с липсата на хидратация. И все пак може да има няколко различни причини, поради които се чувствате толкова жадни. За начало си припомнете добре колко чаши вода наистина сте изпили през целия ден. Наистина ли сте пили осем чаши вода? Или в действителност бяха с няколко по-малко?

Кофеин

Вероятно сте пили осем чаши през деня, но дали всички тези чаши бяха с вода? Предполагаме, че броите и подсладени газирани напитки, кафе и чай. Но точно съставките, които се съдържат в тези напитки, не хидратират достатъчно тялото. Освен това кофеинът в кафето ви кара да посещавате тоалетната по-често, поради което се дехидратирате по-бързо. И така, пиете ли много кафе през деня? Тогава има по-голям шанс да се събудите жадни посред нощ.

Носите ли слънчеви очила? Това е времето на деня, в което не трябва да го правите!

Носенето на слънчеви очила има по-голямо въздействие върху очите ви, отколкото предполагате. През тези слънчеви летни дни защитаваме к...

Солени или пикантни ястия

Не само това, което пиете през деня, влияе на жаждата ви през нощта. Това, което ядете, също може да окаже влияние. Например, яли ли сте пикантна или много солена храна? В такъв случай тялото ви ще продължи да изгаря тази храна през нощта, което в някои случаи може да причини киселини. Имате ли киселини често през нощта? Това може да е знак, че сте се разболели от грип, или в най-лошия случай може да е признак на диабет. Киселините продължават ли и редовно ли се събуждате през нощта с жажда? В този случай би било разумно да посетите вашия лекар.

Решения

Добро решение при нощна жажда е да пиете достатъчно през деня и да избягвате солените храни, доколкото можете. Няколко големи чаши вода или чай без кофеин могат да направят чудеса за вашия качествен нощен сън. Също така се пригответе, като поставите голяма чаша вода на нощното си шкафче преди лягане. Това ще ви спести ставането до кухнята или банята, за да напълните чашата си и това може да ви помогне да заспите по-бързо след като изпиете водата, за да утолите жаждата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com