Получете незабавен лифтинг на лицето с грим за вежди

1190

Много жени с възрастта се сблъскват с факта, че веждите им стават редки и светли. Професионалната гримьорка Селена Маршан разказа как да получите незабавен лифтинг на лицето с помощта на грим за вежди.

Пудрата ще помогне

За жените над 50 години гримьорът препоръчва да използват пудра вместо молив за вежди, гелове и червила и да променят начина на гримиране. Вземете малка, наклонена четка, за да нанесете светлокафява пудра. Движете се отдолу нагоре, запълвайки пространството на веждите по посока на растежа на косъма. Това ще подобри естествената им форма.

Почиствайте четките си за грим в пералната машина - ще изглеждат като НОВИ

Коректор за клепачи

Гримьорът сподели и как правилно да се нанася сенки за очи, за да избегне подчертаването на бръчките около очите. Първо нанесете лек слой коректор върху клепача, а след това използвайте бронзант. Той подготвя очите за сенките за очи, отбелязва гримьорът, но също така помага да се скрият вените или обезцветяването на кожата, така че е препоръчително да добавим това към ежедневния си грим.

Съществуват и три грешки при гримиране на веждите, които определено състаряват. По-специално, не е необходимо да боядисвате веждите си в цвета на косата си.

За да ви направи грима визуално по-млада, е важно да обърнете внимание на всички детайли. Това важи и за веждите – от тяхната плътност и шарка зависи как ще изглеждате. Проверете дали допускате често срещани грешки.

Професионални съвети за перфектен грим

С конец или восък оформяте веждите си?

Балансирането на дебелината или формата на веждите с восък или конец не е добра идея. Восъкът е доста груб материал за деликатната кожа около веждите и очите. А конецът е просто неудобен: колкото и да се опитвате, рядко е възможно да начертаете наистина равномерна линия с него.

Боядисвате ли веждите си в съответствие с цвета на косата си?

Този метод за избор на сянка за вежди рядко е успешен. Обикновено трябва да се потрудите, за да намерите най-подходящия цвят. Експертите съветват да определите най-тъмния нюанс на косата си и да го изберете за веждите си. В противен случай лицето ще изглежда по-старо, а видът ще е уморен

Започвате линията от грешната страна

Когато прилагат козметика, много жени започват да рисуват линия от основата на веждата към нейния край. Въпреки това, за да направите веждата възможно най-естествена, трябва да започнете от средата. Преминете към външния ръб на веждата и след това се върнете към основата. Също толкова важно е да се гарантира, че цветът в основата на веждите е малко по-светъл, отколкото в края.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

8 съвета за красота от най-добрите...
5 храни, които са истински враговете...
Видяхте ли най-бруталната снимка...
Кое е по-полезно: маргаринът...
Какво се случва с организма, когато...
Летните гуми и тяхното влияние...
Ден на изкушението: може ли да...
Експериментално лечение със...
Защо не бива да варим пресни яйца...
Диетолог: Как да отслабнете трайно...
Диетолог разкри колко често трябва...
От мухъла няма да остане и следа,...

Последни новини