Професионални съвети за перфектен грим

3822
Професионални съвети за перфектен грим
Снимка: iStock

Гримирането е част от ежедневната рутина на всяка дама. С него се подчертава красотата, както и се прикриват и несъвършенствата. В следващите редове ще ви представим професионални съвети за перфектния грим.

Основен (фон дьо тен)

Най-често фон дьо тенът се използва с цел прикритие на несъвършенствата и като защитен слой преди грима и пудрата. Използват се и течни варианти на пудра или други серуми за заличаване на несъвършенствата, като тяхната основна цел е да освежат кожата и да я направят готова за следващия етап от гримирането.

Основата на подобни кремове е етерични масла. Течните основи са на алкохолна или водна основа. Преди да се използват трябва да се разклатят. Формулата на тези продукти е подходяща за мазна или суха кожа със средно покритие.

Основите на пудрите са пигмент и парфюм. Това ги прави подходящи за мазна кожа. Много основи обаче имат защитни субстанции, които са вредни за околната среда.

Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим?

Коректори

Ако искате да използвате коректори, то те се поставят преди или след основата. На пазара можете да ги намерите под формата на молив, стик, течно състояние. Имате голям избор от цветове и нюанси.

Химичният състав на коректорите е подобен на фон дьо тените. Взимат се от съда, в който се намират и след това се поставя на лицето с помощта на шпатула или гъбичка. Важно е да съответства пигментно на кожата. Обикновено са по-светли от тена на кожата и могат да привличат внимание към проблемните области.

Пудри за лице

Това са фини козметични продукти, които понякога са оцветени и ароматизирани. Използват се придаване на матов или светъл вид на лицето. Подобряват общата атрактивност на кожата чрез изтъкване на естествения цвят и помагат да се прикрият малки недостатъци или разлика в цвета.

В салоните за красота се използват два вида пудри – прахообразна и крем пудра. И двата типа имат един и същи състав. В повечето случаи химическият състав задържа продукта чист от бактерии.

Леките пудри са подходяща за суха и нормална кожа, докато по-тежките за мазна. Те трябва да подобряват вида на кожата и да изглеждат естествено допълнение към общата визия. Пудрата се поставя върху основата с леки потупващи движения. След като сте приключили, ако има излишно количество, то се отстранява с памучен тампон или четка.

7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

Руж

Той се поставя върху скулите или бузите след като сте приключили с основата. Неговата цел е да придаде естествен блясък върху очертанията на лицето.

Ружът обикновено е прахообразен или пресован, като има цветни пигменти. Формулата е на маслена основа и има комбинация от различни пигменти. Смесването им с восъци и масла ги прави водоустойчиви. Съдържат вода, уплътнители и детергенти, които проникват в несъвършенствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com