НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Повече медицински направления за специалисти поискаха диабетици в Хасково

1396

В момента основният ни проблем е, че здравната каса не отпуска достатъчно медицински направления за преглед при ендокринолози. Това съобщи в днешния Световен ден за борба с диабета председателят на Сдружение "Съюз диабетици" в Хасково Христина Мантарова. Диабетикът трябва да прави редовно прегледи, което е много важно за контрола на коварната болест, поясни тя. По традиция днес членовете на сдружението се събраха, за да посадят туя пред клуба си на бул. "Раковски". 

Мантарова изрази задоволство, че сдружението има добра клубна база, обслужващ лекар и редовно им се предоставят консумативи и медикаменти. Заместник-кметовете на общината Динко Тенев и Мария Вълчева уважиха събирането и на Сдружение "Диабет 2012". 

В същото време в МБАЛ-Хасково текат безплатни прегледи за кръвна глюкоза и консултации. В община Хасково между осем и десет процента от населението страда от захарен диабет, каза ендокринологът д-р Мирослав Балтаджиев. От тях 90-92 процента са с диабет тип 2. Медикът припомни, че диабетът е третото по социална значимост заболяване след онкологичните и сърдечно-съдовите.       

Безплатни прегледи във ВМА по повод Световния ден за борба с диабета

На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета, на този ден медици от Клиника по ендокринология и болести на обмяната на Во...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Хасково

Община Ивайловград даде 5 000...
Две жени и дете пострадаха при...
Кметът на Димитровград: Заради...
За 14-ти февруари: Заповядайте...
С лимузини трошат бариера в Хасково,...
Шест хасковски общини обявиха...
Детски нефролог преглежда безплатно...
Грипна ваканция от понеделник...
Кметът на Димитровград участва...
Осигуряват автобуст за децата...
Милко Войводов от Ивайловград...
Община Ивайловград ще спази традицията...

Последни новини