НА ЖИВОВойната в Украйна

"Разделени от война": Уникалната марка за Коледа на украинските пощи (СНИМКА)

2150

Пощенската служба на Украйна пусна празнична марка, изработена от Валерия Михайлова - ученичка в 11-и клас от гр. Николаев. Тя е спечелила отворения конкурс за коледна марка.

Момичето е било принудено да избяга от града заради постоянния руски обстрел, съобщава беларуската опозиционна телевизия NEXTA в Twitter.

Илюстрацията, наречена "Разделени от войната", изобразява раздвоено изображение. На него се вижда жена, седнала до коледна елха и наблюдаваща фойерверките навън, и мъж, прилепил гърба си до стена, докато презарежда пушката си - посланието е повече от ясно.

"Всеки може да разбере дълбочината на тази идея, както и емоциите на самата авторка, чийто роден град не е бил обстрелван само 46 дни от началото на войната", заяви в Telegram Игор Смелянски - главен изпълнителен директор на украинската пощенска служба, цитиран от CNN.

"Това ще донесе и надежда, защото през 2023 г. ще имаме много по-историческа дата - денят, в който ще победим", каза още той.

"Ето защо наистина искам тази коледна и новогодишна марка да се превърне за вас в още един символ на непобедимостта и напомняне, че ще се изправим срещу всички трудности и ще вдигнем чаша за нашата победа на 31 декември, със или без електричество!" добави Смелянски.

ОЩЕ: Руските региони затъват: Разходите им за войната стават непосилни

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Арт

Aniventure Comic Con се завръща...
13-и януари - ПРАЗНИК на българското...
Иво Папазов - Ибряма - предложен...
Зимна спасителна експедиция...
Крадецът на творба на Банкси от...
С изложба "Цветотерапия" Арт–галерия...
Галерия Vivacom Art Hall Оборище...
Самостоятелна изложба "Безвремие"...
Фондация "Цанко Лавренов" представя...
Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя...
"Сеячът" на Ван Гог - поредната...

Последни новини