Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

22 април 2024, 16:17 часа • 2149 прочитания

Влюбените в Бургас артисти Пол и Реми не спират да демонстрират чувството си към града, дори да са на хиляди километри през океана, съобщават от Община Бургас. От 7 април творците гостуват в Тексас, Порт Аранзас, САЩ, където са част от мащабния Sand Fest за пясъчни скулптури. На фестивала се изявяват артисти от цял свят. Само за няколко дни с въображение и много труд големи планини от пясък се превръщат в чудни произведения на изкуството, които радват стотиците посетители.

Снимка: Община Бургас

Още: 2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Бургаските котки в Тексас

Един от най-атрактивните експонати от пясък е "Sand Cats" ("Пясъчни котки"). Така е озаглавена скулптурата, която представят артистите Пол и Реми. Това е композиция от общо 18 котки, оформяни в продължение на 4 дни и половина. Всички детайли са съобразени и създадени така, че посетителите на фестивала да се снимат под различен ъгъл с пясъчните животни, а самите артисти споделиха в социалните мрежи, че цялата идея е вдъхновена от котките на любимия им Бургас.

Реми и Пол пред пясъчната си скулптура с котките от Бургас, снимка: Община Бургас

Двамата необикновени творци Реми и Пол от Великобритания не спират да извайват пясъчни скулптури и на бургаския плаж. Те се превърнаха в част от културния колорит, припознавайки традициите и героите на града и страната, казват още от Община Бургас.

Remy, left, and Paul Hoggard of Burgas, Bulgaria, carve a sand cat sculpture on the grounds of SandFest today. (South...

Posted by Port Aransas South Jetty on Thursday 18 April 2024

Едно пясъчно творение на Реми и Пол, отново посветено на котките, през март тази година се появи на плажа в Бургас и предизвика фурор.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес