С минимални разходи: Как бързо да преобразите старата кухня?

12098
С минимални разходи: Как бързо да преобразите старата кухня?
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на мебелите в кухнята и подмяната им с чисто нови не е опция за всеки, особено в периоди на недостиг на средства. Таш Брадли, директор на студио за интериорен дизайн, даде съвет как да се преобрази една кухня с ограничен бюджет.

Тя признава, че съвсем наскоро сама е променила напълно външния вид на кухненския комплект.

„Кухнята беше отвратителна, но нямах намерение да купувам нова, затова просто реших да я пребоядисам“, каза дизайнерът. За цвета на фасадите Брадли избра небесносиньо. Тя отбеляза, че е използвала само една кутия боя, а това е несравнимо по-евтино от купуването на нови мебели.

Фън шуй кухня: Какви съдове ще привлекат късмет и финансово благополучие?

Преди боядисването дизайнерката свалила всички дръжки от шкафове и чекмеджета, след което подготвила повърхността на фасадите, като ги шлайфала и грундирала. Когато кухнята била пребоядисана, Брадли заменила всички дръжки с нови, за да придаде на интериора още повече индивидуалност.

„Сигурна съм, че винаги можете да проявите малко смелост, когато променяте нещо. Например, ако стените са боядисани в неутрални цветове, можете да поставите ярък скрин или гардероб или да замените обикновените дръжки с месингови е наистина готино “, добави дизайнерът.

10 дизайнерски грешки, които съсипват вашата кухня и развалят интериора

Осветлението играе важна роля в кухнята. Експертите съветват не само да направите стаята достатъчно светла, но и възможно най-удобна. Ако правите грешки, кухнята ще изглежда тясна и скучна .

Експертите по кухненско осветление съветват всичко да се обмисли подробно. Важно е не само да направите стаята достатъчно светла. Необходимо е да се създадат най-добрите условия. В същото време, светлината може да повлияе и на възприемането на пространството. Ако направите грешки при осветяването на кухнята, тя ще изглежда визуално тясна и скучна.

Липса на осветеност на работната зона

Някои спират само на общото осветление на кухнята. Според експерти обаче, това не е достатъчно. Важно е да се погрижите за работното осветление. Добре е да използвате не таванни, а стенни лампи с насочена светлина за това. С тяхна помощ можете да озарите работната зона. Освен това стенните лампи могат да бъдат прекрасен елемент от декора.

В какъв цвят да боядисаме кухнята?

Избягване на акцентно осветление

Многопластовият подход към осветлението не само създава настроението на вашата кухня, но също така й придава интерес и дълбочина, каза дизайнерът Люк Томас. Той препоръчва използването на LED светлини. Те могат да бъдат поставени по стените, близо до работната зона, покрай кухненския комплект или да се използват като подсветка на кухненския гръб.

Няма достатъчно светлини

За да бъде пространството добре осветено, важно е да изберете правилния брой осветителни тела. Например, ако площта на пространството е 10 квадратни метра, три или четири лампи или две или три висящи лампи ще бъдат достатъчни. Кухня с площ от 20 кв.м. ще може да се осветява качествено от осем устройства.

Грешна цветова температура

В кухнята е по-добре да не монтирате тела със сурови или прекалено ярки лампи. Дизайнерът Марк Холоуей препоръчва да изберете топли бели крушки (2700-3200K). Смята се, че техният емисионен спектър е най-близък до естествения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com