В какъв цвят да боядисаме кухнята?

34753
В какъв цвят да боядисаме кухнята?
Снимка: Samsung Electronics

В това ръководство можете да прочетете как можете да проектирате малката си кухня с боя за стени и да оптимизирате пространствения ефект. Разберете тук коя боя подхожда на вашата стая и как можете да комбинирате цветовете.

Цветове за стената на кухнята

С правилната боя за стена вие оптимизирате пространството на вашата малка кухня. В допълнение към избора на правилния тип боя, обърнете внимание и на избора на правилния нюанс. Светлите цветове на стените са особено подходящи за малки кухни, тъй като визуално увеличават стаята. Идеалните цветове за малки кухни са белите цветове на стените. Бялото е неутрално, съчетава се добре с всички кухненски мебели и осигурява простор и свежест. Ако предпочитате по-топъл тон за стените на кухнята, можете да изберете боя за стени в нюанси на кремаво, пясъчно или бежово за малката кухня. Със силни цветове поставяте акценти и създавате страхотно привличане на вниманието във вашата кухня.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

За малките кухни важи следното: по-малкото е повече. Използвайте пестеливо ярки цветове само върху стената на кухнята и акцентирайте върху отделни зони на вашата кухня. Цветовите контрасти също могат да бъдат вълнуващи. Те обаче трябва да се използват само избирателно в малки кухни. Най-добре е да комбинирате цветовете на кухнята с висок контраст с неутрален нюанс, за да създадете хармонична цялостна картина.

Отделете зоната за хранене във вашата кухня от зоната за готвене по цвят. Чрез разделяне на работната зона и зоната за хранене вие ​​създавате структура във вашата малка кухня и модерен пространствен ефект. Когато избирате правилния цвят на стената за малка кухня, има различни видове цветове, от които да избирате. Идеални са кухненските бои, които са лесни за работа, имат висока непрозрачност и са лесни за грижа.

Видове боя

Латексовата боя е добър избор за малки кухни, защото се мие, лесна е за поддръжка и е издръжлива. За водоустойчиво покритие нанесете поне два слоя боя. По този начин могат да се избегнат и по-малки дупки. Емулсионната боя е класическата боя за стени. Състои се от водна основа, цветни пигменти и свързващ агент. Емулсионната боя има висока непрозрачност и изсъхва бързо. Екологичните бои без изкуствени свързващи вещества и консерванти са особено подходящи за кухни. Боите, маркирани със Син ангел, са особено екологични.

С добре обмислено използване на наличното пространство функционалността и визуалният ефект на малка кухня могат да бъдат подобрени. При избора на цветова концепция за малка кухня, вие оставяте разделението на помещението, светлинните влияния, вашите собствени предпочитания, цвета на кухненския модул и ефекта от цветовете да се влеят в решението за дизайна на стената. Вземете решение за един основен цвят и максимум два съвпадащи нюанса, за да създадете хармонична цялостна картина за стените на вашата кухня.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Идеи за цветове в малката кухня

Всеки цвят има свой собствен ефект. Ще ви покажем вариантите за дизайн на малки кухни и настроенията, които тези цветове създават. Можете да изберете правилната цветова концепция за вашата кухня от нашите идеи.

Топли цветове

Топлите цветове на стените като кремави, пясъчни и бежови тонове създават приятна домашна атмосфера в кухнята и в същото време са модерни. Популярен цвят в кухнята е сянката Magnolia. Магнолията е бяла нюансирана с мека роза и бежово. Този нюанс дължи името си на венчелистчетата на магнолията.

За разлика от чистото бяло, кремовите тонове не изглеждат хладни. Тези меки естествени тонове излъчват приятна свежест и комфорт. Със своето светлокафяво съдържание те внасят хармония и лекота в стаята.

Кремовите нюанси са много използваеми от двете страни и отговарят на почти всяка концепция за стая. Тези цветове са особено подходящи за малки кухненски модули. Магнолията и сметаната придават на стаята ширина и отвореност. Тъй като тези естествени тонове са толкова фини, те предлагат идеална основа за по-нататъшен дизайн на стените.

Съвети за уютен интериор

Бяло

Независимо дали е единична кухня или мини кухня, белите кухни са класиката. Изглеждат елегантно и свежо. Освен това бялото е вечно. Бялата боя за стени е добър избор, особено за малки стаи, тъй като прави стаята да изглежда по-голяма и по-широка. Бялото може да се комбинира много добре. Бялата боя за стени е идеалният спътник за всички цветове и създава приятен контраст. Това ви предлага максимална гъвкавост в цветовия дизайн на вашата кухня.

Съвет: Използвайте красиви декорации, картини или рафтове и създайте вълнуващи контрасти, така че големите бели зони да не изглеждат твърде хладни. Това осигурява разнообразие и създава отворен и спокоен ефект във вашата стая.

Черно

Използвайте разумно черните цветове в малките кухни. За разлика от бялото, черните цветове на стените не увеличават оптически размера на стаята. Но този ефект може да бъде неутрализиран с добре обмислена цветова концепция. Комбинацията от черно и бяло, например, изглежда стилно и модерно. Вие създавате вълнуващи акценти, които позволяват щедро пространствено възприемане на кухнята чрез цветовата хармония. Между другото, комбинацията от бели кухненски стени и бели кухненски мебели с черен плот също е красива. Това внася елегантност във вашата кухня и оптимизира пространствения ефект. Уверете се, че кухнята получава достатъчно светлина, когато използвате черни цветове за стени. Ако е необходимо, използвайте и индиректни лампи и светлини, за да направите кухнята да изглежда ярка и привлекателна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com