НА ЖИВОВойната в Украйна

Съдът в Ню Йорк: Компанията на Тръмп е мамила данъчните в продължение на 15 години

1892

Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп беше осъдена за поддържане на престъпна схема за измама на данъчните власти. Според съда в Ню Йорк нарушенията са извършвани в продължение на цели 15 години, съобщава Ройтерс, цитирана от Нова телевизия.

Глоби до 1,6 млн. долара грозят „Trump Organization”, която управлява хотели, голф игрища и други недвижими имоти по цял свят. След 12-часово заседание журито призна компанията за виновна по всички повдигнати ѝ обвинения. 

Окончателната присъда ще бъде произнесена на 13 януари. Въпреки че санкцията вероятно няма да създаде сериозни финансови проблеми на фирмата, може да прогони партньорите и кредиторите ѝ.

Адвокатът Алън Футерфас пък заяви, че решението ще бъде обжалвано. Юристът определи като „неясен” закона, който позволява осъждането на компания, ако служителите ѝ са извършили престъпления „от нейно име”.  

Основното обвинение по делото бе, че компанията е покривала лични разходи (наеми и лизинг на коли) на топ мениджъри, включително бившия главен финансов директор Алън Вайселберг, без да отчита приходите. Фирмата дори е давала бонуси на въпросните хора, сякаш са независими изпълнители.

„Това е случай на чиста лъжа и измама! Изготвяне на фалшиви документи! И всичко това с цел да се избегне плащането на данъци”, заяви прокурорът на Манхатън Алвин Браг.

Доналд Тръмп, който наскоро обяви, че ще се кандидатира за втори президентски мандат в САЩ, отхвърли всички обвинения. Определи като „политически мотивиран лов на вещици”.

Писателка съди Тръмп за изнасилване, станало преди 27 г.

Писателката и журналист Елизабет Джийн Керъл съди Доналд Тръмп в американския щат Ню Йорк за това, че бившият президент я е изнасилил п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Американците свалиха китайския...
Блинкен разкритикува Китай заради...
Втори китайски шпионски балон...
Как се губят 50 милиарда долара...
За пръв път: Конфискуваните активи...
Бил Гейтс: Предпочитам да плащам...
Решено: САЩ пращат в Украйна далекобойни...
САЩ обявиха нова военна помощ...
Заради шпионския балон над САЩ:...
Китай даде обяснение за балона,...
НАТО: Русия да улесни проверките...
Почти 200 000 са вече убитите и...

Последни новини