НА ЖИВОВойната в Украйна

Toyota разиграва свой модел на лотария

3683

Един от последните модели на Toyota - GR Corolla е толкова популярен в момента, че всеки, който има късмета да попадне в първата група за поръчки, ще се почувства като спечелил от лотарията. И ако тези собственици са в Япония, те наистина са спечелили от лотарията.

Още през юни, когато Toyota пусна версия на GR Corolla за японския пазар, наречена GR Corolla RZ, и още по-спортната двуместна версия - Morizo Edition, компанията обяви, че обикновеният автомобил ще бъде достъпен за поръчка чрез дилърите в Япония.

Проблемите, причинени от продължаващата пандемия Covid-19 и недостигът на микрочипове, обаче принудиха Toyota да премине към лотарийна система за разпространение на около 570 автомобила в Япония. Онлайн-лотарията ще продължи до 19 декември. По-късно, в зависимост от наличността, компанията може да пусне още коли на пазара. Победителите ще разберат късмета си до 13 януари, като те ще получат колите си през пролетта.

70 от тях ще са големите щастливци, тъй като те ще станат собственици на версия Morizo, за която още от началото беше обявено, че ще се разиграва на лотария.

Както стандартната GR Corolla RZ, така и Morizo, който носи името си от състезателния псевдоним на шефа на компанията Акио Тойода (той лично е настройвал автомобила), са оборудвани с двигател с мощност 300 к.с. и задвижване на всички колела. Но по-ориентираният към пистата Morizo развива 400 Нм въртящ момент (370 Нм при стандартния модел), като идва без задни седалки и е оборудван с различни амортисьори и гуми.

 

Toyota вдига цените в Европа, за да компенсира по-високите разходи

Японският производител Toyota подготвя увеличение на цените в Европа и САЩ, за да противодейства на по-високите си разходи, предизвикан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини