Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tesla съкращава хиляди служители

16 април 2024, 06:25 часа • 3553 прочитания

Tesla планира да съкрати над 10% от служителите си в световен мащаб, съобщи новинарският сайт Electrek, публикувайки имейл от главния изпълнителен директор Илон Мъск, в който се съобщава за съкращенията.

Лоши новини

"Съкращаването на работните места е необходимо след бързия растеж, който е довел до дублиране на функции", казва Мъск в имейла до персонала.

"Няма нещо, което да мразя повече, но трябва да се направи. Това ще ни позволи да бъдем икономични, иновативни и жадни за следващия цикъл на фазата на растеж", каза Мъск.

ОЩЕ: Бързото обезценяване на електромобилите - поредна пречка за навлизането им на пазара

Този ход идва около 10 дни, след като Tesla отчете спад в доставките на автомобили през първото тримесечие в доклад, който разочарова инвеститорите.

Компанията на Мъск предприе и серия от намаления на цените на електромобилите в отговор на нарастващата конкуренция между производителите и забавянето на ръста на търсенето на някои пазари.

Въпреки че Tesla е активна по отношение на намаляването на разходите предвид "катастрофалните" доставки през първото тримесечие и цялостния натиск върху бизнеса, "това е мащабна инициатива за намаляване на разходите за компания, която се намира между две вълни на растеж", заявиха анализатори.

ОЩЕ: Въпреки спада на продажбите Tesla се върна на върха

Те добавиха, че "поредицата от лоши новини през последните няколко месеца е ужасяващо шоу за инвеститорите", като подчертаха необходимостта от обяснение на съкращаването на разходите и други проблеми.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес